Accident de muncă la Holzindustrie Schweighofer! Stivuitorist rănit după ce brațul utilajului s-a rupt și cabina s-a prăbușit la pământMiercuri, 29 iulie 2020, la ora 10.25, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că a avut loc un accident de muncă în incinta HS Timber Productions (Holzindustrie Schweighofer).

Un bărbat de 60 ani, din municipiul Rădăuți, angajat al societății Holzindustrie Schweighofer Timber Production Rădăuți pe post de stivuitorist se afla în timpul serviciului, în incinta societății, unde manevra un utilaj tip stivuitor frontal pentru a transporta și poziționa un container pe o garnitura de tren. La un moment dat brațul utilajului s-a rupt, utilajul răsturnându-se pe o parte, în aceste împrejurări cabina desprinzându-se, bărbatul suferind leziuni la impactul cu solul.

Victima a fost a fost transportată la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu „contuzie la nivelul umărului stâng”. După acordarea de îngrijiri medicale bărbatul s-a întors la muncă.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

Reprezentanții societății vor sesiza ITM Suceava despre producerea evenimentului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.