Alimente și produse de igienă distribuite persoanelor vulnerabile din județ



În această perioadă este în desfășurare livrarea celei de a doua tranșe cu pachete de igienă și a primei tranșe cu alimente în toată țara, inclusiv în județul Suceava, în câteva județe fiind începută deja distribuția ajutoarelor către beneficiarii prevăzuți la art. 3, alin.1, lit.c din OUG nr. 84/ 2020 și art. 3 alin.2 din același act normativ și anume persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Situația temporară de vulnerabilitate se justifică de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale, respectiv prezentarea anchetelor sociale care dovedesc calitatea acestora de persoane aflate în situații critice de viață, anchete ce atestă situația temporară de vulnerabilitate în care se află.

În luna iunie pentru județul Suceava au fost transmise și recepționate la nivelul instituțiilor abilitate un număr de 32 de avertizări/ atenționări meteo-hidrologice COD GALBEN, 45 de Avertizări/ atenționări meteo- hidrologice COD PORTOCALIU și 9 avertizări meteo-hidrologice COD ROȘU.

Conform Rapoartelor operative privind producerea de pagube la infrastructura rutieră, poduri, podețe afectate etc. primite, până la această dată, de la 70 de unități administrativ teritoriale, inundațiile au afectat atât gospodării private cât și obiective publice, circulația fiind blocată temporar, datorită alunecărilor de pământ și pietre atât pe drumurile județene cât și pe cele naționale. Mai multe familii din cele 70 de unități administrativ teritoriale au fost afectate de fenomenele meteo-hidrologice periculoase produse în intervalul 01.06.- 30.06.2020, motiv pentru care pachetele cu ajutoare finanțate prin POAD vor ajunge și la acestea reprezentând un sprijin ce poate fi oferit în aceste momente dificile din viața lor.

 Având în vedere că distribuirea acestor pachete cu ajutoare trebuie finalizată până la data de 26 august 2020, prefectul județului Suceava a adresat o solicitare instituțiilor implicate în procesul de distribuire a ajutoarelor să finalizeze acțiunea într-un interval de timp cât mai scurt.
Mai nouă Mai veche