Amendă de 14.000 de lei de la ISCTR pentru transportul ilegal de lemn depistat în trafic, sâmbătă, la GrămeștiSâmbătă, 18 iulie 2020, la ora 07:00, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de către Daniel Bodnar cu privire la faptul că o autoutilitară transportă o cantitate mai mare de material lemnos decât în aviz.

A fost stabilită identitatea conducătorului autoutilitarei marca Volvo, în persoana unui bărbat de 32 de ani, domiciliat în Falcău, comuna Brodina, care, cu ocazia solicitării documentelor de însoțire a materialului lemnos transportat, a prezentat avizele, însă agenții de poliție au avut suspiciuni cu privire la faptul că materialul lemnos încărcat nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în avizele de însoțire.

În aceste sens, autocamionul a fost condus la depozitul de Bușteni Lunca din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, unde materialul lemnos a fost descărcat și cubat de către maistrul silvic, rezultând faptul că mașina transporta cu 11,90 m3 în plus fața de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Având în vedere cele constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului conform art. 19 alin. 1, lit, n din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 11,90 mc bușteni gater, în valoare de 4186,06 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Ulterior, inspectorii ISCTR Suceava au aplicat firmei o amendă de 14.000 de lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.