Buletin de presă, 27 iulie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 26.07.2020, orele 17.40, un bărbat de 46 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 2, direcția Siret-Suceava, a pătruns pe sensul opus de circulație după care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț betonat, amplasat pe partea stângă, la intersecția cu un drum comunal neclasificat.
În urma accidentului două minore de 7 ani și de 12 ani, pasagere în autoturism au suferit leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

La 26.07.2020, în jurul orelor 17.00, un bărbat de 48 de ani din orașul Salcea s-a deplasat de la locuință la mai multe baruri din localitate unde a consumat băuturi alcoolice. În jurul orelor 19:15 a intenționat să se deplaseze la domiciliu cu bicicleta cu care venise, iar pe strada Ștefan cel Mare, datorită stării de ebrietate s-a dezechilibrat și a căzut în șanțul betonat suferind un traumatism craniocerebral minor.
La fața locului s-a deplasat și echipajul ambulanței care a preluat victima și a transportat-o la secția UPU a Spitalului Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.07.2020, în jurul orei 03:05, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţie Municipiului Fălticeni a oprit în trafic autoturismul cu numărul de înmatriculare provizoriu condus de un bărbat de 40 ani, din com. Niculiţel, judeţul Tulcea. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalului mun. Fălticeni, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întrucât șoferul a prezentat un permis emis de către Marea Britanie, s-a procedat la verificarea în baza de date şi s-a constatat că în dreptul categorii B acesta figura „Invalid”.
În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere”.

La 26.07.2020, ora 16:00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au depistat în trafic, pe un drum comunal de pe raza comunei Voitinel, autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 18 ani, localnic. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.
Acesta a declarat că s-a urcat la volanul autoturismului, care se afla parcat pe imașul comunal Voitinel, fără a-l înștiința pe proprietarul autoturismului, respectiv bunicul său, pentru a se plimba pe raza com. Voitinel.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.

La 26.07.2020, ora 16.40, echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, Compartimentul Rutier, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe DN 17A din com. Vatra Moldoviţei, au oprit pentru control o autoutilitară ce se deplasa dinspre com. Marginea.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din com. Cacica, care nu a putut prezenta permisul de conducere pentru control.
S-au efectuat verificări în bazele de date constatând faptul ca bărbatul este posesor de permis de conducere, însă acesta figurează în bazele de date cu mențiunea RESTRICȚII-SUSPENDAT.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 26.07.2020, orele 17.38, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Suceava, în timp ce acționa în cadrul acțiuni organizate cu privire la respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, cu autospeciala de poliție, pe DJ 209D, în loc. Călinești Enache, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula din direcția Măriței - Șerbăuți și care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 95 km/h. în localitate.
Conducătorul auto a refuzat să oprească, după care a mărit viteza și plecat de la fața locului, abandonând autoturismul după aproximativ 500 m.
În urma măsurilor operative desfășurate în zonă a fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 18 ani, din com. Șerbăuți.
Întrucât șoferul nu a putut prezenta permisul de conducere auto, s-a procedat la verificarea sa în baza de date națională a poliției privind evidența permiselor de conducere auto, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicul.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Pentru încălcarea regimului legal de viteză acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2900 lei.

La 26.07.2020, ora 20:30, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au oprit pentru control un autovehicul care se deplasa pe DN 2 H din direcția loc. Bivolăria către com. Putna și era condus de către un bărbat de 29 ani, din oraș Vicovu de Sus.
Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.
De asemenea s-a constatat că auto în cauză nu are o poliță de asigurare RCA obligatorie valabilă, motiv pentru care s-a luat măsura sancționării conform Lg. 132/2017 și aplicării măsurilor complementare.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 26.07.2020, în jurul orei 20:05, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit în trafic motociclul (ATV) condus de un bărbat de 41 de ani, din mun. Fălticeni. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

La 26.07.2020, ora 22.21, lucrătorii de politie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, au oprit in trafic un autoturism care circula pe strada 22 Decembrie din municipiul Vatra Dornei.
La volanul autoturismului se afla un bărbat de 28 de ani, din mun. Vatra Dornei. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche