Buletin de presă, 29 iulie 2020 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de polițiști


La 28.07.2020, în jurul orei 15.00, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe un drum comunal neclasificat din comuna Zvoriștea, un localnic de 30 ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, căzând la nivelul solului, pe partea stângă.
După producerea evenimentului, biciclistul s-a deplasat la domiciliu, unde a rămas până în jurul orei 22.00, când s-a deplasat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Bărbatul de 30 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 28.07.2020, orele 22.05, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208 A în oraşul Liteni, un localnic de 49 de ani a intrat în coliziune cu atelajul hipo condus de un localnic de 34 de ani care se deplasa în aceeași direcție, având atelajul semnalizat cu o vestă reflectorizantă atașată în partea din spate și cu lanternă.
Din accident au rezultat doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 49 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier, iar autoturismul condus de acesta are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 27.07.2020, acesta fiind sancţionat contravenţional în acest sens.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.