Buletin de presă, 3 iulie 2020 - IPJ Suceava



Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 25.06-02.07.2018 poliţişti din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au fost efectuate 53 controale, constatate 4 infracțiuni și aplicate 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.745 lei.
În cadrul acțiunii a fost confiscată cantitatea de 74,18 m.c material lemnos în valoare de 19.860 lei.

Exemplu:
- La data de 25.06.2020 Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată de către lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna cu privire la faptul că un localnic a tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori esență molid dintr-o pădure proprietate privată situatî în comuna Cârlibaba şi administrată de Ocolul Silvic Dorna.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că, bărbatul a tăiat pe lângă arborii marcați în partidă, un număr de 30 arbori nemarcați, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată și l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în 7 stive, situate la baza parcelelor.
Materialul lemnos identificat la fața locului, a fost inventariat de către specialiştii silvici rezultând un volum de 55,21 mc lemn rotund molid sortimentația gater, celuloză și foc, în valoarea de 9.054,44 lei, cantitate care a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Dorna.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furt de arbori, ce va fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 02.07.2020, ora 11.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Ureche din municipiul Suceava, din cauza neasigurării la efectuarea manevrei de mers înapoi, un localnic de 18 ani a acroșat o femeie 79 ani din municipiul Fălticeni, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat.
În urma accidentului a rezultat rănirea femeii de 79 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.07.2020, în jurul orelor 17.05, în timp ce conducea motociclul fără a avea plăcuţe de înmatriculare/înregistrare, pe DJ 177 A din localitatea Stulpicani, într-o curbă la dreapta un bărbat de 43 ani din comuna Stulpicani a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în şanţul din partea stângă a drumului.
În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului de 43 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul motociclului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar moticiclul este radiat din circulaţie din Italia de la data de 27.03.2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „vătămare corporală din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.07.2020, ora 22.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN2H pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, într-o curbă la dreapta, un localnic de 70 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 29 ani.
În urma impactului, bărbatul de 29 de ani a fost rănit uşor fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.07.2020, orele 00:55, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Mălini autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool în aerul pur expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.07.2020, orele 10:15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe D.J. 209H în localitatea Sasca Mică autoturismul condus de un bărbat de 42 ani din comuna Baia
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.07.2020, ora 16.29, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe raza comunei Marginea microbuzul condus de un bărbat de 41 de ani din comuna Iaslovăţ.
Procedându-se la verificarea documentelor conducătorului auto și ale microbuzului condus, lucrătorii de poliție au constatat că microbuzul în cauză este prevăzut cu un număr de 20 de locuri, fiind destinat transportului public de persoane, iar bărbatul de 41 de ani nu este posesor de permis de conducere valabil pentru categoria D1 sau D.
Fiind întrebat despre împrejurările în care a condus microbuzul, conducătorul auto a declarat că autovehiculul i-a fost încredințat spre conducere de către un bărbat de 48 de ani din comuna Arbore, pentru a-l proba deoarece nu funcționa în parametri normali.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de către bărbatul de 41 de ani a infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și față de bărbatul de 48 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane ce nu deține un permis corespunzător categoriei din care face autovehiculul”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.07.2020, orele 22.50, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești a oprit pentru control la intersecția DJ 208 A cu DC70 A, în comuna Bosanci, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.07.2020, în jurul orelor 19:50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Ion Hălăuceanu din localitate autoturismul condus de un localnic de 21 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


La 02.07.2020, în jurul orelor 23.39, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177A, pe raza localităţii Frasin, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 24 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche