Buletin de presă, 31 iulie 2020 - IPJ Suceava



Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 30.07.2020, orele 09.20, în timp ce a conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, în perimetrul unei treceri pentru pietoni un bărbat de 52 ani din orașul Salcea a surprins și accidentat o localnică de 54 ani, care avea calitatea de pieton și era angajată în traversarea părții carosabile pe marcajul pietonal.
Din accident femeia de 54 de ani a fost rănită fiind transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătorului auto i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.07.2020, ora 10:55, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc un bărbat de 45 de ani din comuna Sadova a surprins şi accidentat un minor de 9 ani angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, fără a respecta culoare roşie a semaforului electric aflat în funcţiune, ce i se adresa .
În urma accidentului a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


În ziua de 30.07.2020, în jurul orelor 16.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177C, pe raza localităţii Valea Moldovei, in dreptul unui imobil un bărbat de 37 de ani din comuna Mălini a acroşat un localnic de 83 ani, care se deplasa cu bicicleta pe un drum secundar si a ieşit pe DJ 177C fără a acorda prioritate de trecere autoturismului.
În urma impactului a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a fost întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile

În baza planului de acţiune aprobat de comanda inspectoratului, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat în data de 30.07.2020, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 1 sancțiune contravențională la Legea 12/1990R în valoare de 5.000 lei
De asemenea polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 4.300 lei constând în 5880 bucăți ţigarete de provenienţă extracomunitară în valoare de cca. 4100 lei și 50 de euro.


Material lemnos în valoare de 17.890 lei confiscat de polițiști

În perioada 23-30 iulie 2020 conform Planului de acțiune „Scutul Pădurii” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au efectuat 55 controale ți au constatat 3 infracțiuni.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 51 sancțiuni contravenționale în valoare de 54.450 lei și au confiscat 41,32 mc material lemnos în valoare de 17.890 lei.
Ca urmare a activității de cercetare penală, polițiștii au constatat un prejudiciu de 193 m.c. material lemnos în valoare de 57.270 lei.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 29.430 lei aplicate de polițiști

În baza Planului de acțiune BLOCADA, la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a organizat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, în ziua de 30.07.2020, între orele 17:00 - 21:00, acționându-se cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale și jandarmi, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, ocazie cu care au fost controlate 35 autovehicule și 63 persoane.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 29.430 lei și au constatat 7 infracțiuni.
De asemenea polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 3600 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.07.2020, orele 17.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ 208U din comuna Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani, care a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 86 km/h., limita legală fiind de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 42 de ani are permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.07.2020, orele 18.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208 U, pe raza localităţii Mitocu Dragomirnei, mopedul condus de un localnic de 51 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 51 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.07.2020, orele 18.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe D.C. 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, mopedul condus de un localnic de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat” , ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche