Microbuz cu frâna defectă, furat din curtea unui service din Vatra Dornei. Hoțul a ajuns până la Prundu Bârgăului, dar a fost prins și a ajuns în arestul IPJ Suceava



Joi, 30 iulie 2020, la ora 07.25, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că a fost furată autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter, din curtea service-ului unde lucrează.

Autoutilitara marca Mercedes-Benz Sprinter a fost parcată în seara zilei de 29.07.2020, de către proprietar în curtea service-ului auto de pe strada Roșu, pentru repararea unor defecțiuni la sistemul de frânare ce trebuiau efectuate în ziua de 30.07.2020.

În dimineața zilei de 30.07.2020, în jurul orelor 05.30, mecanicul a ajuns la service și a constatat lipsa din curte a autoutilitarei.

Fiind audiată persoana vătămată a declarat faptul că a parcat autoutilitara în seara zilei de 29.07.2020 în curtea service-ului, a lăsat cheile în contact, iar în autoutilitară avea mai multe unelte și 2 motofierăstraie. Proprietarul mașinii se constituie parte civilă cu suma de 20.000 lei.

Ulterior, în baza informațiilor obținute, lucrătorii Poliției municipiului Vatra Dornei au efectuat verificări extinse pe raza de competență și pe raza jud. Bistrița Năsăud, ocazie cu care au identificat autorul infracțiunii, Andrei C. din comuna Dorna Candrenilor. În dimineața zilei de 30.07.2020 în jurul orelor 03.00, s-a deplasat la o locuință, a forțat ușa de la intrare și a pătruns în holul de acces al casei, unde a fost surprins de către persoana vătămată. Fiind depistat, autorul a părăsit locuința fără a sustrage bunuri, înscrisuri sau valori.

După comiterea faptei, în jurul orelor 04.00, Andrei C. s-a deplasat pe strada Roșu, la service-ul auto, unde a intrat în curtea societății, unde se afla parcată din data de 29.07.2020 (cu sistemul de închidere neasigurat și cu cheia în contact), autoutilitara marca Mercedes Sprinter.

A sustras autoutilitara în cauză și a condus-o fără a deține permis de conducere, pe traseul strada Roșu - strada Colăcelu, într-o zonă izolată, unde a rămas până în jurul orelor 06.00.

În dimineața zilei de 30.07.2020, a condus autoutilitara marca Mercedes Sprinter în satul Ciosa și ulterior în comuna Prundu Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, după care, în jurul orelor 13.45, a revenit în comuna Tiha Bârgăului, sat Piatra Fântânele, unde a fost identificat de lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Vatra Dornei.
Având în vedere faptul că suspectul nu deține permis de conducere, față de acesta se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Andrei C. a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca la data de 31.07.2020 față de acesta să fie propusă luarea unei măsuri preventive. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche