FOTO Un pescar care a încercat să traverseze râul Moldova, la Capu Codrului, a fost luat de curenți și s-a înecat



Vineri, 17 iulie 2020, la ora 08:31, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat s-a înecat.

Cu jumătate de oră mai devreme, apelantul s-a deplasat împreună cu un bărbat de 40 de ani, din orașul Gura Humorului, pe albia râului Moldova de pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa, pentru a pescui.

În timp ce apelantul a rămas pe mal, celălalt brbat echipat cu cizme de cauciuc lungi până la nivelul brâului a încercat să traverseze râul Moldova pentru a pescui pe celălalt mal.

La un moment dat cel în cauză a strigat după ajutor întrucât a fost luat de curenții de apă. Cu toate că apelntul a încercat să sară în ajutorul acestuia, nu l-a putut ridica la suprafața apei in cauza curenților foarte mari. Trupul bărbatului nu a fost identificat la suprafața apei.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari de la Detaşamentele Fălticeni şi Suceava, cu două bărci pneumatice şi echipa de scafandri. Echipajele de căutare/salvare au fost completate cu resursele medicale - o ambulanţă SMURD şi una de la SAJ. După mai multe ore de căutare, trupul bărbatului a fost recuperat (în jurul orei 12:30) de către unul dintre echipajele cu barcă pneumatică şi a fost adus la mal.

Din nefericire, timpul îndelungat în care a stat sub apă i-a fost fatal bărbatului, iar după efectuarea protocolului medical, a fost declarat decesul.

Cu ocazia examinării nu au fost identificate urme de violență, neexistând suspiciuni cu privire la deces. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, în vederea efectuării necropsiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „uciderea din culpă”.

















Mai nouă Mai veche