Preot amendat de polițiști după slujba unde ÎPS Tedosie a încălcat regulile de prevenire a infecțiilor cu Covid-19


Sute de persoane au participat la slujba oficiată într-o mănăstire din județul Suceava, fără a respecta măsurile de protecție – portul măștii și distanțarea fizică. Polițiștii l-au amendat pe preotul paroh cu 500 de lei. 

În imagini se vede cum oamenii se înghesuie să ajungă în față, lângă altar, ca să poată să sărute icoanele și unii dintre ei, chiar și mâna preotului. Mână pe care apoi, preotul o pune pe capul altor credincioși pentru a le da binecuvântarea.

Niciunul dintre participanții la slujba de aseară nu a purtat mască de protecție, deși sjujba a avut loc în interiorul bisericii, iar masca era obligatorie, potrivit normelor valabile pe perioada stării de alertă. Liturghia a avut loc la o mănăstire din Suceava, dar a fost oficiată de Părintele Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului nu au vrut să comenteze subiectul.

„Urmare a apariției în spațiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului si care surprind o slujbă oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului la o biserica din localitatea Dorna Arini, județul Suceava, a fost constituită și deplasata la fața locului o echipă mixtă formată din polițiști și personal DSP Suceava. Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08/09.07.2020 între orele 23.30-02.30. A participat un sobor de preoți din Constanța si IPS Teodosie si preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afisaje privind obligativitatea respectării distantarii sociale si portul mastii de protecție, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administrația lacasului de cult. Pentru acest motiv, preotul paroh al asezamantului a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității. Totodată, polițiștii continuă verificările si în funcție de rezultatele obținute vor fi dispuse și alte măsuri sanctionatorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.


Mai nouă Mai veche