Reținut în arestul poliției pentru că a furat un moped parcat în fața unei locuințe din Dornești



Miercuri, 1 iulie 2020, la ora 01.20, polițiștii au fost sesizați prin 112, de un tânăr de 26 ani, din Dornești, cu privire la faptul că autori neidentificați i-au sustras un moped.

În urma deplasării la fața locului și a cercetărilor efectuate a rezultat că tânărul este deținătorul un moped marca Keeway. Marți, în jurul orei 23.30, tânărul s-a deplasat cu mopedul de la locuința bunicii sale din Dornești către domiciliu, însă până să ajungă acasă, acesta s-a oprit la locuința unui prieten. Atunci, tânărul a parcat mopedul pe domeniul public de pe strada Dreptății din Dornești, în fața porții de acces, a luat asupra sa cheile de contact, după care a intrat în curtea imobilului, lăsând mopedul nesupravegheat.

Ulterior, la ora 01.17, când intenționa să meargă acasă, tânărul a constatat că mopedul a fost sustras de persoane necunoscute.

Ca urmare a investigațiilor specifice desfășurate, a rezultat faptul că mopedul a fost sustras de o persoană din Dornești, cu porecla „Blondu”.

Valoarea mopedului sustras a fost estimată de proprietar la 450 euro.

Miercuri, ca urmare a investigațiilor desfășurate s-a stabilit identitatea autorului infracțiunii de furt ca fiind numitul Raul I., cu domiciliul în comuna Dornești. S-a procedat la localizarea și identificarea susnumitului, fiind totodată identificat și bunul sustras, care a fost predat persoanei vătămate pe bază de proces-verbal de predare-primire.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava. În cursul zilei de joi, suspectul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche