Un șofer a dat cu mașina peste un biciclist și a fugit de la locul accidentului


Sâmbătă, 11 iulie 2020, la ora 11:14, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe strada Pictor Dimitrie Hîrlescu din municipiul Fălticeni s-a produs un accident rutier, în urma căruia autoturismul implicat în accident a părăsit locul accidentului.

Din cercetări s-a stabilit că la ora 10:30, un bărbat de 64 ani din Fălticeni se deplasa pe lângă o bicicletă pe strada Pictor Dimitrie Hîrlescu, iar un autoturism marca Ford Focus care se afla oprit la intersecția cu strada Ion Creangă a efectuat o manevră de mers înapoi intrând în coliziune ușoară cu bicicleta. În urma accidentului, proprietarul bicicletei a căzut pe asfalt, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

Biciclistul s-a deplasat la domiciliul său, iar în jurul orei 11.14 a apelat serviciul 112 unde a sesizat evenimentul.

Cu această ocazie bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni unde a fost diagnosticat cu ,,excoriații mâna stânga, picior drept și scalp” fără să rămână internat. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00, alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, s-a luat legătura telefonic cu proprietarul autoturismului, care s-a prezentat la sediul poliției în jurul orei 12.20. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că în momentul producerii accidentului a fost condus de Costel E., de 56 ani, din Fălticeni. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00, alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia examinării autoturismului nu au fost identificate avarii sau urme care să fi fost create în urma producerii accidentului

Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care a efecuat manevra de mers înapoi fără să se asigure corespunzător precum și biciclistul care se deplasa pe lângă bicicletă pe partea carosabilă.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche