Buletin de presă, 1 august 2020 - IPJ Suceava



Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 31.07.2020, în jurul orelor 21.10, o femeie de 53 de ani din mun. Suceava, în timp ce conducea autovehiculul, a efectuat un viraj la stânga pe str. Grigore Ureche și nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete condusă de un tânăr de 26 de ani din com. Grănicești.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0.00mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru fiecare dintre ei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

La 30.07.2020, în jurul orelor 22.30, un bărbat de 34 ani din sat și com. Ipotești, în timp ce conducea autoturismul având direcția de deplasare str. Gării spre str. Traian Vuia, din mun. Suceava, ajuns la intersecția cu str. Cernăuți, nu a respectat semnificația indicatorului cedează trecerea și intrat în coliziune cu autoturismul care circula din direcția str. Traian Vuia str. Grigore Alexandru Ghica, condus regulamentar de un bărbat de 28 ani, din oraș Salcea.
În urma impactului dintre cele două vehicule a rezultat rănirea ușoară a șoferului de 34 de ani, și a unei tinere de 20 ani din Salcea, în calitate de pasager pe locul dreapta față al autoturismului condus de bărbatul de 28 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar ulterior li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, acesta urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Biroului Rutier Suceava.


Dosar penal pentru contrabandă – alcool, țigări și un autoturism confiscate de polițiști

La 31.07.2020, în jurul orelor 1527, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au obținut o informație cu privire la faptul că la un magazin din com. Moldovița, al cărui administrator și gestionar este un bărbat de 68 de ani se comercializează țigări de proveniență extracomunitară.
În prezența administratorului, s-a procedat la efectuarea de căutări în interiorul magazinului, ocazie cu care, într-o încăpere secundară celei în care se efectuează acte de comerț, s-au găsit 1360 bucăți țigări de proveniență extracomunitară, care nu aveau timbru fiscal și 4 sticle a câte un litru fiecare, conținând un lichid incolor cu miros de alcool, care de asemenea nu prezentau timbru fiscal.
În momentul în care administratorul a deschis autoturismul, a fost observată o geantă voluminoasă care se afla în spațiul dintre bordul mașinii și scaunul dreapta față. Procedând la deschiderea genții, în interiorul acesteia au fost identificate alte 4420 țigări care nu prezentau timbru fiscal.
A fost indisponibilizat autoturismul în valoare de cca. 12000 lei la sediul Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc. De asemenea, alcoolul și țigările în valoare de 3500 lei au fost confiscate.
Având în vedere aspectele constatate, agenții s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.



Dosare penale la regimul rutier

La 31.07.2020, în jurul orelor 01.05, patrula de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce patrula pe strada Calea Unirii din Municipiul Suceava, a observat un autoturism care avea un mers sinuos.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Mun Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Ulterior șoferul a fost condus la UPU Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
A fost întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


La 31.07.2020, în jurul orei 17:00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc Compartimentul Rutier, I.P.J. Suceava, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier pe raza de competență, a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei din mun. C-lung Moldovenesc, autoturismul care circula din direcția com. Pojorâta -Vama.
Conducătorul auto a fost oprit regulamentar, iar în baza documentelor înmânate s-a constatat că este un bărbat de 46 de ani din mun. C-lung Moldovenesc.
Având în vedere că cel în cauză emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.
Urmare a testării, a rezultat faptul că prezentă o concentrație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.



Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni repetate la regimul rutier

La 31.07.2020, ora 01.03, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că în centru satului Neagra Șarului a avut loc un accident de circulaţie în care a fost implicat un autoturism al cărui conducător nu deține permis de conducere.
Pe terenul proprietatea Primăriei comunei Șaru Dornei, se afla un fără numere de înmatriculare iar în habitaclu nu au fost identificate persoane. Din efectuate s-a constatat faptul că autoturismul implicat în accident a fost condus de un bărbat,de 20 de ani, din comuna Șaru Dornei, care nu deține permis de conducere, aflându-se sub control judiciar pentru infracțiuni la regimul rutier. A fost identificat la ora 02.30 pe terasa unui bar din satul Neagra Șarului, comuna Șaru Dornei. De asemenea fiind interogată baza de date s-a constatat faptul că autoturismul nu figurează înmatriculat.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest şi a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
În urma cererii formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra-Dornei, la sesizarea organelor de poliție judiciară, Judecătoria Vatra-Dornei s-a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar a inculpatului, cu măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, care va fi emis la data rămânerii definitive a încheierii.
Inculpatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.



Material lemnos confiscat de polițiști


La 31.07.2020, ora 17.00, în timp ce executau activități pe linie silvică, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul S.P.R. 4 Gălănești au oprit pentru control pe DN 2 H pe raza comunei Putna, autoutilitara care transporta material lemnos respectiv lemn foc fag. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 39 ani domiciliat în comuna Putna și că acesta nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta ilegal cantitatea de 2,70 m.c. lemn foc fag în valoare de 456,3 lei.
Bărbatul de 39 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Tot la 31.07.2020, ora 18.05, în cadrul aceleiași acțiuni pe linie silvică, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul S.P.R. 4 Gălănești au oprit pentru control pe D.C. Putna, pe raza comunei Putna, autoutilitara care transporta material lemnos respectiv lemn foc fag. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 30 ani, domiciliat în comuna Putna și că acesta nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta ilegal cantitatea de 9,62 m.c. lemn foc fag în valoare de 1625,78 lei.
Bărbatul de 30 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei conform Legii nr. 171/2010 Modificată , iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche