Buletin de presă, 2 august 2020 - IPJ Suceava


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 01.08.2020, ora 14.30, un bărbat de 60 ani, din com. Ciprian Porumbescu, a condus autoturismul pe B-dul 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava, având direcţia de deplasare dinspre intersecția cu strada Bistriței către Spitalul Județean Suceava.
În timp ce circula pe banda 1 a sensului de mers, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulație, respectiv la trecerea de pe banda 1 pe banda 2, moment în care a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar pe banda 2, în aceeași direcție de mers de către un bărbat de 30 ani, din com. Șcheia.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 30 de ani.
Conducătorul auto de 30 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltată o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto de 60 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza unor probleme medicale, însă i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 01.08.2020, orele 00:05, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Mălini, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Slatina, au oprit pentru control pe DJ.209 A Slatina autoturismul condus de către un bărbat de 20 de ani din Mălini, care se afla singur în autoturism.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool în aerul pur expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat două probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Mălini.


La 01.08.2010, în jurul orelor 01.30, în timp ce efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza comunei Gălănești, pe drumul comunal Gălănești, un echipaj de poliție a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehiculul care se deplasa către centrul com. Gălănești, iar conducătorul autoturismului s-a conformat şi a oprit autoturismul pe partea dreaptă a părţii carosabile.
Lucrătorii de poliţie au identificat la volanul autovehiculului un bărbat în vârstă de 25 de ani cu domiciliul în comuna Gălănești, sat Gălănești, care a înmânat lucrătorilor de poliţie actul de identitate, permisul de conducere şi documentele autoturismului.
Întrucât emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


La 01.08.2020, orele 22:05, patrula din cadrul SPR 7 Mălini a oprit pentru control pe strada Pojorâta, în satul Văleni-Stânișoara, com. Mălini, autoturismul condus de un bărbat de 31 ani, domiciliat în Mun. Roman, jud. Neamț.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.



Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 01.08.2020, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități de supraveghere și control trafic rutier pe DJ 178 pe raza comunei Volovăț, a observat un autoturism ce se deplasa din direcția municipiului Rădăuți către centrul comunei Volovăț, al cărui conducător circula cu utilizarea fazei lungi a farurilor.
Datorită faptului că în urma folosirii semnalelor acustice și luminoase din dotarea autospecialei de poliție conducătorul autoturismului nu a oprit vehiculul, s-a procedat la urmărirea acestuia pe DJ 178, ulterior, conducătorul auto oprind autoturismul pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 32 ani din comuna Volovăț, sat Volovăț. Fiindu-i solicitate actele personale și cele ale autoturismului, acesta a prezentat doar o copie xerox după asigurarea obligatorie RCA, precizând totodată faptul că nu are asupra sa cartea de identitate și că nu deține permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor în bazele de date ale poliției Române a rezultatul faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Având în vedere cele constatate, bărbatul de 32 de ani a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Șoferul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit escortă, care l-a condus pe bărbatul de 32 de ani la Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Volovăț.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 01.08.2020, orele 19.20, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţia municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, au oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani, iar în urma verificării interiorului autovehiculului s-a constatat faptul că aceasta transporta cantitatea de 2,98 mc lemn foc - esență molid, fără documente de proveniență.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit. „a” din Legea nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 2,98 mc lemn foc - esență molid, în valoare totală de 312,9 lei, care a fost predată lucrătorilor silvici.
Mai nouă Mai veche