Buletin de presă, 10 august 2020 - IPJ Suceava


Material lemnos confiscat de polițiști

La 09.08.2020, ora 17.51, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 în localitatea Iacobeni ansamblul de vehicule format din autotractor şi semiremorcă condus de un bărbat de 57 de ani din comuna Cornu Luncii care transporta conform avizului de însoţire 47,69 mc material lemnos, cherestea de esenţă molid.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemno, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 57 de ani transporta cantitatea de 52,5 mc cherestea de esenţă molid.
În cauză s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 10.000 lei şi totodată s-a dispus confiscarea cantității de 52,5 mc cherestea molid, in valoare de 37.747,5 lei care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Iacobeni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 09.08.2020, în jurul orei 15.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17, în comuna Vama un bărbat de 66 de ani din judeţul Constanţa nu a adaptat viteza la condițiile de drum într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcției de deplasare, ieșind în decor şi oprindu-se într-o grădină.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a soţiei acestuia, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital din cauza stării nu s-au putut recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.08.2020, în jurul orei 18:20, în timp ce conducea autoturismul pe pe D.J. 176, în localitatea Vatra Moldoviţei, în intersecţia cu D.N. 17 o femeie de 22 de ani din judeţul Neamţ nu a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune faţă-lateral dreapta cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 38 de ani din judeţul Iaşi.
În urma accidentului a rezultat rănirea unui minor de 6 ani pasager în autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani din judeţul Iaşi, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Ambii conducători auto, au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.08.2020, în jurul orei 21.05, în timp ce conducea motociclul pe trotuarul din partea stângă a străzii Ştefan cel Mare din oraşul Gura Humorului, din cauză că nu s-a asigurat la traversarea străzii G-ral Eremia Grigorescu, un localnic de 16 ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
Din accident a rezultat rănirea tânărului de 16 ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule, iar motociclul nu figurează ca fiind înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă,, , ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 09.08.2020, ora 16.35, un bărbat de 31 de ani din comuna Horodnic de Sus a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2E din localitate cu viteza de 92 km/h, limita legală fiind de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani nu deţine permis de conducere valabil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.08.2020, ora 21:45, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe D.J.209 A din localitatea Cornu Luncii, autoturismul condus de un localnic de 29 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche