Buletin de presă, 11 august 2020 - IPJ Suceava


Acțiune a polițiștilor pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite

În perioada 08-09.08.2020, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţi C.J.P.C. Suceava şi D.S.V.S.A. Suceava au acționat pe raza județului Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite, precum şi pe linia respectării legislației economice, ocazie cu care au fost verificate 10 societăți comerciale și aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.500 lei
De asemenea în cadrul acțiunii polițiștii au confiscat bunuri nîn valoare de 2.880 lei.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 357.170 lei aplicate de polițiști

În perioada 07-09.08.2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză pe principalele drumuri publice de pe raza județului ocazie cu care au aplicat 631 sancțiuni contravenționale în valoare de 357.170 lei și au reținut în vederea suspendării 69 permise de conducere.
Totodată polițiștii au retras 13 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 10.08.2020, ora 17.54, în timp ce conducea autoturismul pe pe DJ 174 din comuna Panaci, după o curbă uşoară la dreapta, un localnic de 18 ani a efectuat o depăşire neregulamentară, intrând în coliziune frontală cu autoutilitara condusă de un bărbat de 50 de ani din comuna Moldoviţa, care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto, precum și a unui minor de 13 ani, din comuna Moldovița, pasager pe bancheta din faţă în autoutilitară, toţi fiind transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto implicați au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier


La 10.08.2020, orele 19:28, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.08.2020, în jurul orei 23.12, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche