Buletin de presă, 14 august 2020 - IPJ Suceava


Material lemnos în valoare de 104.000 lei confiscat de polițiști

În perioada 07.08-13.08.2020 conform Planului de acțiune „Scutul Pădurii 2020” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au efectuat 66 controale și au aplicat 65 sancțiuni contravenționale în valoare de 76.245 lei.
De asemenea în cadrul acțiunii polițiștii au confiscat 197,4 m.c. material lemnos în valoare de 104.000 lei.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

În data de 13.08.2020, cadrele SICE au acţionat pe raza județului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost verificate 9 societăți comerciale și aplicate 7 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 R în valoare de 15.000 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat 3720 țigarete.
Exemplu:
La 13.08.2020, polițiștii din cadrul S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale au acționat pe raza municipiului Rădăuți, ocazie cu care au identificat la două societăţi comerciale de tip interprindere familială 2300 bucăţi ţigarete, repectiv 1420 bucăţi ţigarete de proveniență extra-comunitară.
Țigaretele în valoare de aproximativ 2600 lei au fost indisponibilizate, fiind totodată întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.08.2020, în jurul orei 08.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Cernăuți din municipiul Suceava ajungând în zona intersecției cu strada Morii, un bărbat de 67 de ani din comuna Ipoteşti nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o localnică de 52 de ani, care circula regulamentar din spate pe aceeași direcție de mers, care a ricoşat într-o autoutilitară parcată pe partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 52 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.08.2020, în jurul orei 14.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Zamcei din municipiul Suceava, la ieşirea dintr-o zonă privată în drumul public, un localnic de 43 de ani nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de o femeie de 38 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea a două pasageri din autoturismul condus de femeia de 38 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.08.2020, ora 18.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un bărbat de 40 de3 ani din comuna Frumosu
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.08.2020, în jurul orei 20.53, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe raza comunei Straja autoturismul condus de un localnic de 47 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche