VIDEO Prototipul unui tren românesc, construit la Pașcani, în teste pe căile ferate din județul SuceavaPrototipul automotorului DMU, fabricat de Electroputere VFU Pașcani, a fost scos în teste pe calea ferată în Suceava.

„Atenție, se testează trenul automotor DMU-01, la Pojorâta (altitudine 720 m). În conformitate cu noile reglementări și tendințe europene unde se pune accent deosebit pe decarbonizare (după englezescul <<decarbonisation>>), unde un tren cu peste 200 de locuri poate înlocui 10 microbuze sau 5-6 autocare”, a anunțat inginerul Mihai Tudosa, de la Electroputere VFU Pascani.

Demarat la sfârșitul anului 2014, automotorul DMU a fost proiectat și realizat în concordanță cu prevederile feroviare din Uniunea Europeană, putând fi adaptat și la cerințele din piețe non UE.

Prototipul este rezultatul muncii a peste 180 de specialiști din cadrul Electroputere VFU Pașcani. Trenul are în componență atât piese și subansamble produse intern, dar și subansamble de la producători de top din Europa. Poate atinge o viteză maximă de circulaţie de 120 km/h și are o capacitate totală de 164 de pasageri pe scaune la Clasa I (22) și Clasa a II-a (142).

Dotările includ toalete ecologice, inclusiv unități special amenajate și echipate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau mobilitate redusă, sisteme de aer condiționat, Wi-Fi și prize de alimentare, sisteme vizuale de informare a călătorilor, prin ecrane care indică destinația, următoarea oprire, timpii de întârziere sau alte informații relevante.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.