Buletin de presă, 21 august 2020 - IPJ Suceava


Sancțiuni contravenționale în valoare de 112.238 lei aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 18-19.08.2020, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave produse de bicicliști, mopediști și căruțași, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest 60 conducători de mopede, biciclete și atelaje hipo.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 276 sancțiuni contravenționale în valoare de 112.238 lei și au reținut în vederea suspendării 29 permise de conducere.
De asemenea au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și constatate 2 infracțiuni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.08.2020, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E în comuna Horodnic de Sus, din cauza nepăstrării unei distanțe suficiente față de vehiculul care circula în față, un localnic de 23 de ani a intrat în coliziune cu atelajul hipo condus de un localnic de 70 de ani.
În urma impactului căruţaşul a fost rănit, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul căruțașului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.08.2020, în jurul orelor 13.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în perimetrul trecerii pentru pietoni din proximitatea intersecției cu strada Păcii, un bărbat de 20 de ani din comuna Adâncata a surprins și accidentat o localnică de 61 de ani angajată în traversarea părții carosabile dinspre dreapta spre stânga, având în vedere direcția de deplasare a autovehiculului.
După producerea accidentului, motivat de faptul că pietonul nu ar fi acuzat leziuni traumatice, conducătorul auto a părăsit locul accidentului.
Urmare a acutizării leziunilor suferite în urma accidentului, la data de 20.08.2020, orele 14.30, femeia de 61 de ani s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 20.08.2020, în jurul orelor 17:45, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe raza localităţii autoutilitara condusă de un bărbat de 21 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc care transporta material lemnos.
Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că bărbatul de 21 de ani nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se află 4,10 mc material lemnos, lemn foc de esenţă molid.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 430,5 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


La 20.08.2020, orele 22:05, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112
cu privire la faptul că o autoutilitară urmează să efectueze un transport de material lemnos, iar avizul urmează să fie emis din alt loc din care provine materialul lemnos.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în comuna Suceviţa, iar în jurul orelor 22.40 au identificat autoutilitara în cauză, condusă de un bărbat din comuna Marginea, care transporta material lemnos.
Conducătorul auto a declarat că materialul lemnos aparţine unei societăţi comerciale din comuna Volovăţ şi nu deţine asupra sa avizul de însoţire pentru materialul lemnos transportat.
Ulterior administratorul societăţii, un bărbat de 31 de ani din comuna Volovăţa prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire secundar pentru cantitatea de 19,28 m.c. lemn rotund de esenţă brad.
În urma vizualizării imaginilor şi înregistrărilor video s-au confirmat suspiciunile potrivit cărora autoutilitara condusă de bărbatul din comuna Marginea a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire.
În cauză a fost sancţionată contravenţional societatea emitentă a avizului de însoţire, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.