Buletin de presă, 22 august 2020 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei aplicate de polițiști

În ziua de 20.08.2020, polițiști din cadrul SICE și ai Poliției orașului Vicovu de Sus, au desfăşurat o acţiune de verificare a legalității modului de transportare/comercializare a materialului lemnos în zona municipiului Rădăuți și a orașului Vicovu de Sus.
Acţiunea a vizat agenţii economici de pe mun. Rădăuți și a orașului Vicov de Sus, despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, ocazie cu care au fost verificate 13 entități economice și constatate 18 contravenții la LG 12/1990R în valoare totală de 35.000 lei .
De asemenea în cadrul acțiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 1.050 lei.


Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră desfășurată de polițiști

Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu F.R. Vicovu de Sus, F.R. Rădăuţi şi lucrători din cadrul S.O.P., S.I.C.E., S.I.C. şi S.A.S., au desfăşurat acţiuni reactiv-preventive în zona de competenţă a Poliţiei municipiului Rădăuţi şi Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, ocazie cu care au fost aplicate 57 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.425 lei, a fost reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 21.08.2020, ora 15.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E în localitatea Cornu Luncii o femeie de 23 de ani din judeţul Ilfov a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp pentru susținerea rețelei electrice situat în partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția sa de mers
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 23 de ani a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.08.2020, ora 15.25, în timp ce conducea autoturismul din curtea unui imobil spre D.J. 209B, pe raza comunei Mălini, o localnică de 52 de ani nu s-a asigurat corespunzător intrând în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 43 de ani, după care a fost proiectată în afara părții carosabile într-un șanț privind sensul de deplasare Mălini – Văleni.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au foat testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii de 52 de ani şi de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 43 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 05.08.2020, în jurul orei 21.15, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Dornești autoturismul condus de un localnic de 39 ani.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.08.2020, ora 10.00o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E pe raza comunei Gălănești autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu condus de un bărbat de 25 de ani din municipiul Rădăuţi.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din data de 01.05.2020.
Din verificările efectuate a reieșit faptul că un bărbat de 25 ani din municipiul Suceava este proprietarul autoturismului susmenționat și i l-a încredințat bărbatului de 25 de ani din municipiul Rădăuţi pentru a-l conduce pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințare auto neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.08.2020, ora 14.40, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe raza comunei Fântânele autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 41 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din data de 15.10.2019, iar conducătorul auto are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier din data de 07.10.2019.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere sub influenţa alcoolului”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și, ,,conducerea unui vehicul fără permis”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea bărbatului de 41 de ani, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche