Buletin de presă, 27 august 2020 - IPJ Suceava


Sancțiuni contravenționale în valoare de 74.000 lei aplicate de polițiști

La 26.08.2020, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea 12/1990 Rep., precum şi a altor acte normative în vigoare, pe raza județului Suceava, ocazie cu care au aplicat 38 sancțiuni contravenționale în valoare de 74.000 lei și au confiscat bunuri în valoare de 870 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 26.08.2020, ora 12.42, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 175, pe raza comunei Breaza, o femeie de 23 de ani din comuna Izvoarele Sucevei a acroşat un localnic de 83 de ani, care se deplasa pe bicicletă, pe partea stângă a părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat decesul biciclistului.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.08.2020, în jurul orei 00.12 un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din oraşul Milişăuţi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.08.2020, ora 21.45, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din oraşul Frasin.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 25 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.08.2020, ora 18.40, o patrulă din cadrul Poliției orașului Milișăuți a oprit pentru control pe raza localităţii mopedul condus de un localnic de 52 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 52 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche