Buletin de presă, 6 august 2020 - IPJ Suceava

Acțiune a polițiștilor pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută

În data de 05.08.2020, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acționast în municipiul Fălticeni, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost verificate 9 societăți comerciale și aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.500 lei.
De asemenea polițiștii au confiscat suma de 495 lei și 550 euro.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 05.08.2020, ora 12.58, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2 H, în interiorul localității Milișăuți, în apropierea intersecției cu DN 2 K, un bărbat de 32 ani din comuna Comănești nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul condus de un bărbat de 42 ani din comuna Botoșana, care circula în fața sa şi care a frânat pentru a vira spre stânga, moment în care a întrat în coliziune față spate cu acesta.
În urma impactului a rezultat rănirea unui bărbat de 49 de ani din oraşul Cajvana, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 42 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.08.2020 în jurul orelor 22:00, în timp ce conducea mopedul pe raza comunei Marginea un localnic de 32 de ani a intrat în coliziune cu un biciclist de 17 ani din comuna Marginea care circula pe acelaşi sens de mers.
Din impact ambii participanţi la trafic au căzut în şanţul de beton de pe partea dreaptă a drumului, tânărul de 17 ani a fost rănit uşor, după care ambii au părăsit locul accidentului.
Ulterior la domiciliul tânărului de 17 ani s-a solicitat intervenţia unui echipaj medical, acesta fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că, mopedul nu era înregistrat/înmatriculat.
De asemenea conducătorul mopedului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „vătămare corporală din culpă”, „modificarea locului accidentului” și „părăsirea locului accidentului”, ce va fi soluţionat procedural


Dosare penale la regimul rutier

La 05.08.2020, orele 03.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Bistriței din localitate autoturismul condus de un bărbat de 23 de ani din Comuna Valea Moldovei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche