Echipa Team Atlas de la USV a câștigat marele premiu la concursul Energy Challenge



În data de 5 august 2020, E.ON România, împreună cu instituțiile partenere, a organizat finala națională a celei de-a VI-a ediții a Energy Challenge, competiție de proiecte din domeniul energiei pe teme de actualitate, precum Eficiență Energetică & Optimizare Rețea, Energie Verde, Digital & Smart și Produse / Servicii Clienți. În acest an, în cadrul marii finale s-au calificat 5 echipe din întreaga țară. Inițial programată să se desfășoare la Târgu Mureș, finala a avut loc în mediul online, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Coronavirus.

Echipa Team Atlas, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și-a adjudecat pentru al doilea an consecutiv marele premiu, în valoare de 3.000 de euro. Cotat de specialiștii din juriu ca fiind cel mai complex proiect din acest an, Project Calypso (2.0) este un sistem inteligent de monitorizare a apei, care cuprinde și un sistem de avertizare în caz de inundație. Proiectul are la baza un micro-controller și o multitudine de senzori, fiind proiectat astfel încât să aibă o precizie bună și un raport calitate-pret excelent. Echipa Team Atlas este formată din Ștefan Șovea și Andrei Ventuneac, studenți în anul al II-lea, la specializarea Calculatoare din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

„Grija pentru mediu trebuie să reprezinte principala prioritate a companiilor din domeniul energiei. Proiectul nostru înglobează cunoștințe din domeniul ingineriei electronice, al tehnologiilor informaționale și energeticii, analizând date ce sunt comparate cu standardele europene, pentru a monitoriza și a analiza calitatea apei, dar și pentru a preveni eventualele calamități. Calypso are o utilizare generală, nefiind dedicat doar mediului industrial. Astfel, el poate fi utilizat de agenții, comunități locale sau instituții pentru care informațiile legate de curgerile de apă, lacuri sau zonele umede contează în luarea rapidă a unor decizii sau pentru protejarea populației”, au precizat cei doi studenți.
Mai nouă Mai veche