Tentativă de viol în parcul din centrul orașului Gura Humorului. O adolescentă de 15 ani a fost atacată de un individ din Păltinoasa



Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus la data de 19.08.2020 trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a lui Mihai Marian Catargiu, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracțiunea de viol prev. de art. 32 alin. (1) C.pen. rap. la art. 218 alin. (1) și (3) lit. c din Codul penal, constând în aceea că în noaptea de 02/03.07.2020, a dus-o cu forţa pe persoana vătămată, minoră în vârstă de 15 ani, într-un parc situat în zona centrală a oraşului Gura Humorului, jud. Suceava, unde prin exercitarea de violenţe şi constrângeri, a încercat să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei persoanei vătămate.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 02/03.07.2020, în jurul orei 02:30, persoana vătămată minoră în vârstă de 15 ani a fost prinsă de inculpat care a condus-o cu forţa într-un parc situat în zona centrală a oraşului Gura Humorului unde inculpatul a prins-o de pantaloni şi a încercat să îi tragă jos de pe ea, moment în care i-a rupt nasturele şi fermoarul de la blugi. În timp ce încerca să se opună, inculpatul i-a solicitat să îl lase să întreţină relaţii sexuale cu ea, victima refuzând şi încercând să scape. La un moment dat, cei doi au căzut pe iarbă, unde persoana vătămată a continuat să se lupte cu inculpatul, care a prins-o cu mâinile de gură şi de gât şi care a încercat să îi dea pantalonii jos.

Între timp, în zonă a apărut o persoană de sex masculin care a început să strige la inculpat să o lase în pace pe fată, că îl filmează, lucru care l-a determinat pe agresor să fugă din zonă, fiind anunţate ulterior organele de poliţie.

Pe parcursul discuţiilor cu persoana vătămată, la circa 20 minute din momentul sesizării, s-au desfăşurat activităţi de căutare pe raza oraşului în baza semnalmentelor descrise de minoră. Cu această ocazie inculpatul a fost identificat de către echipajul de siguranţă publică, fiind condus la sediul poliţiei unde a fost recunoscut imediat de persoana vătămată şi de martorul ocular.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Mai nouă Mai veche