Buletin de presă, 30 septembrie - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 29.09.2020, ora 05.55, o tânără de 19 ani, din com. Vicovu de Jos, în timp ce conducea autoturismul pe strada Cuza Vodă din mun. Suceava, la intersecția cu strada Calea Burdujeni nu a respectat semnificația indicatorului ,,Oprire” și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 34 ani, din com. Dumbrăveni, jud. Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei pasageri din autoturismul condus de tânăra de 19 ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


La 28.09.2020, ora 17:25, un tânăr de 22 ani, din localitatea Siminicea, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208 B, dinspre Dumbrăveni către Siminicea, carosabilul fiind umed, nu a adaptat viteza la condițiile de drum si a pierdut controlul asupra direcției de mers fiind proiectat în șanțul din stânga sa, ulterior răsturnându-se în afara parții carosabile pe celalalt sens de mers.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


La 29.09.2020, în jurul orei 15.19, un bărbat de 28 ani, din localitatea Hancea, com. Verești, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2H, în localitatea Milișăuți, ajungând pe un sector de drum în curbă la stânga, din cauza vitezei neadaptate în condiții de deplasare în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă spre dreapta, unde a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
A fost testat la locul accidentului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.


Dosar penal la regimul rutier


La 29.09.2020, ora 06:00, lucrătorii Poliției orașului Siret aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați direct de către o femeie de 31 ani, din orașul Siret, despre faptul că pe strada Alexandru cel Bun s-a produs o tamponare, iar celălalt conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 61 ani, localnic, conducea autoturismul pe str. 9 Mai, din orașul Siret, iar la un moment dat când a ajuns la intersecția cu str. Alexandru cel Bun(DN2), nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de femeia de 31 de ani.
În urma impactului a rezultat avarierea ușoară a ambelor autoturisme.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar la șoferul de 61 de ani aparatul a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a procedat la conducerea bărbatului de 61 de ani la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche