Directorul Crucii Roșii Suceava, după ce a apărut într-un spot electoral PNL: „Nu este în regulă! Nu facem politică și nu susținem niciun candidat”

Directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, a reacționat după ce a apărut într-un spot electoral comandat de PNL Suceava și distribuit pe pagina de Facebook a formațiunii politice. 

Marți, PNL Suceava a publicat un clip electoral, ilustrat cu sigla și sloganul partidului, și care era însoțit de mențiunea „Comandat de PNL Suceava, realizat și distribuit de ORMEDIA SRL, CUI Mandatar financiar 21200012”.

Materialul de propagandă electorală a fost filmat în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă cumpărată de Crucea Roșie Suceava cu banii donați de suceveni prin campania 1cm inițiată de antreprenorul Ștefan Mandachi.

În materialul de propagandă electorală apar șeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, și directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu. 

Dediu a transmis că nu știa că filmarea va fi folosită de PNL Suceava în scop electoral. 

„Am fost invitat de Consiliul Județean Suceava la deschiderea Unității Mobile de Terapie Intensivă cumpărată de Crucea Roșie Suceava cu fonduri donate în campania inițiată de Ștefan Mandachi. Am răspuns invitației pentru că este firesc să le mulțumim donatorilor”, a spus Corneliu Dediu. 

Întrebat despre utilizarea imaginilor într-un material de propagandă electorală, Corneliu Dediu a spus că nu i se pare în regulă. 

„Nu este în regulă! Nu facem politică și nu susținem niciun candidat. Acesta a fost un demers civic, al societății civile, și nu are nicio componentă politică”, a adăugat Corneliu Dediu.

Spotul electoral poate fi vizionat aici: https://www.facebook.com/PNLSuceava/videos/362266868262679
Mai nouă Mai veche