PNL a șters spotul electoral filmat în Unitatea de Terapie Intensivă cumpărată de Crucea Roșie. Gheorghe Flutur încă nu le-a cerut scuze celor peste 30.000 de donatori



PNL Suceava a șters miercuri de pe pagina de Facebook spotul electoral al lui Gheorghe Flutur filmat în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă cumpărată de Crucea Roșie din banii donați de suceveni prin campania 1cm inițiată de Ștefan Mandachi.

Spotul electoral a fost șters după un val de comentarii negative în care sucevenii îi reproșau lui Gheorghe Flutur că nu avea niciun drept să filmeze aacolo un spot electoral pentru că nu a contibuit cu nimic la cumpărarea Unității Mobile de Terapie Intensivă, achiziția fiind făcută de societatea civilă. Peste 33.000 de persoane au donat bani în cadrul campaniei 1cm inițiată de antreprenorul Ștefan Mandachi.

Spotul electoral a fost publicat marți și a fost retras după aproape 24 de ore. Până acum, Gheorghe Flutur nu a transmis scuze publice celor peste 30.000 de donatori care au contribuit la salvarea Spitalului Județean Suceava în perioada de criză din martie-aprilie și la achiziționarea Unității Mobile de Terapie Intensivă.

Adresa unde a fost publicat spotul care între timp a fost șters era: https://www.facebook.com/PNLSuceava/videos/362266868262679

Spotul electoral publicat marți pe pagina de Facebook PNL Suceava era însoțit de mențiunea „Comandat de PNL Suceava, realizat și distribuit de ORMEDIA SRL, CUI Mandatar financiar 21200012”, iar la final apăreau sigla PNL și sloganul de campanie al partidului.

În materialul de propagandă electorală apar șeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, și directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu. Cel din urmă a transmis că nu știa că filmarea va fi folosită de PNL Suceava în scop electoral.

„Nu este în regulă! Nu facem politică și nu susținem niciun candidat. Acesta a fost un demers civic, al societății civile, și nu are nicio componentă politică”, a spus Corneliu Dediu.

Mai multe informații:


O copie a spotului electoral a fost salvată și reîncărcată pe canalul nostru de YouTube:



Mai nouă Mai veche