Explozie la o benzinărie din Câmpulung Moldovenesc. Doi angajați au fost ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini

Joi, 24 septembrie 2020, ora 10.05, Poliția Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 despre faptul că la stația Peco Rompetrol din Câmpulung Moldovenesc a avut loc un incident în care au fost implicați doi angajați, aceștia suferind arsuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în jurul orei 10.00, doi tineri de 22 și 25 de ani, angajați ai benznăriei, au deschis un cămin subteran situat lângă pompele de alimentare cu carburant, prin interiorul căruia circulă conductele de alimentare ale pompelor. Deoarece interiorul căminului era inundat parțial cu apă, cei doi angajați au introdus în interior o pompă electrică pentru evacuarea apei acumulate.

Unul dintre tineri a intrat în interiorul căminului pentru a porni pompa, aceasta producând un scurt-circuit electric care a provocat aprinderea gazelor acumulate în interiorul căminului. Aprinderea gazelor a fost însoțită de o deflagrație de mică anvergură, care nu a provocat distrugeri de bunuri în stația Peco.

În urma deflagrației, a rezultat accidentarea celor doi angajați. Cele două victime au fost transportate în stare conștiință la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind diagnosticate cu „arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul feței și al mâinilor”.

Reprezentanții societății au fost informați cu privire la obligativitatea informării ITM Suceava despre producerea evenimentului. 

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche