Spitalul Județean nu mai are niciun pat liber la Terapie Intensivă! Unitatea mobilă cumpărată de Crucea Roșie stă în continuare închisă

Prefectura Suceava a anunțat că Spitalul Județean Suceava nu mai are niciun loc liber la Terapie Intensivă nici pentru pacienții Covid-19, nici pentru pacienții non-Covid. Asta în condițiile în care Unitatea ATI mobilă cumpărată de Crucea Roșie stă în continuarea închisă. 

„Din totalul celor 567 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 179 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 100 pacienți sunt în zona tampon și 288 pacienți sunt cu alte afecțiuni non-Covid”, a transmis Prefectura Suceava. 

Dintre cei 179 pacienți diagnosticați Covid- 19, 69 prezintă forme medii ale bolii, 61 prezintă forme ușoare, 32 prezintă forme severe, iar 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia doi pacienți sunt ventilați mecanic.

„La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienți Covid sau non-Covid”, a transmis Prefectura Suceava. 

Între timp, Unitatea mobilă ATI cumpărată din donații de Crucea Roșie stă în continuare nefolosită. 

Săptămâna trecută, marți, 15 septembrie, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a filmat un spot electoral în unitatea ATI cumpărată din donații. 

„Acest pavilion este pus practic în funcțiune începând de astăzi”, a spus atunci Flutur. 

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a stârnit indignarea sucevenilor după ce a filmat un spot electoral în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă cumpărată de Crucea Roșie cu bani din campania 1cm ințiată de Ștefan Mandachi. 

După articolele publicate de StiriSuceava.net, PNL Suceava a șters materialul de propagandă electorală de pe pagina de Facebook, l-a adăugat apoi din nou și l-a șters și a doua oară. 

O copie a spotului electoral a fost salvată și reîncărcată pe canalul nostru de YouTube.

Mai multe informații:



Mai nouă Mai veche