ÎPS Calinic susține public că nu este mason și a prezentat o decizie CNSAS că nu a fost turnător la Securitate



Noul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a răspuns public unei scrisori primită de la un grup de credincioși și a anunțat că nu face parte din Francmasonerie și a prezentat decizia CNSAS care constată nu a fost colaborator al fostei Securități. 

Răspunsul vine și în contextul în care Curtea Supremă a constatat definitiv și irevocabil că fostul ierarh al locului, ÎPS Pimen, a fost colaborator al fostei Securități, iar despre el existau zvonuri că ar fi fost membru al masoneriei.

Scrisoarea primită de ÎPS Calinic:





Răspunsul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic:

Stimaţi cititori şi „Distins grup de credincioşi ortodocşi”, Vă informez că:

1. nu am făcut, nu fac şi nici nu voi face parte din vreo altă structură decât cea a Bisericii Ortodoxe Române, care este Sfântul Sinod,

şi

2. la hirotonia întru arhiereu am depus jurământ în faţa lui Dumnezeu în prezenţa ierarhilor hirotonisitori, nicidecum în faţa preşedintelui şi a primului ministru. Ei, potrivit legislaţiei în vigoare, doar au recunoscut alegerea mea ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor prin Decretul Prezidenţial nr. 16 din 1 martie 1991.

Spre edificare, Vă rog să lecturaţi materialul de mai jos, care a fost supus, la data primirii, atenţiei Preafericitului Părinte Patriarh.






Aşadar, nădăjduind că v-aţi edificat asupra realităţii că ierarhul locului face parte doar din structura Bisericii Ortodoxe Române, Vă doresc pace, linişte şi mântuire!

† CALINIC
Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților
Mai nouă Mai veche