VIDEO Declarația șoferului care a acroșat o mașină de poliție aflată în misiune: „Venea foarte, foarte tare, cu viteză exagerat de mare”



Duminică, 6 septembrie 2020, la ora 22:25, Mihai G., de 58 ani, din Suceava, șofer al autovehiculului marca Opel Corsa se deplasa pe bulevardul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava, din direcţia Suceava către Fălticeni.

Pe acelaşi sens de mers se deplasa autospeciala de poliție marca Dacia Logan condusă de agentul şef Mihai  G., din cadrul Biroului Rutier Suceava, iar pe locul din dreapta faţă se afla agentul şef Andrei M., din cadrul aceleaşi structuri.

Aceştia se deplasau la un eveniment, în regim prioritar, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

În dreptul restaurantului Palatul Alexander, în timp ce conducătorul autospecialei efectua regulamentar manevra de depăşire, conducătorul autovehiculului Opel Corsa a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers la stânga, cu intenţia de a intra în incinta parcarea restaurantului.

Deşi conducătorul autospecialei de poliție a frânat puternic, impactul nu a mai putut fi evitat, autospeciala acroşând, cu partea faţă, laterala stângă a autovehiculului Opel.



Din primul impact, autovehiculul Opel a fost proiectat în autovehiculul marca Audi care se afla staționat în dreptul parcării restaurantului Palat Alexander.

În urma impactului a rezultat doar avarierea celor trei vehicule menţionate.

Conducătorii de autovehicule implicați au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.

Vinovat de producerea accidentului este Mihai G., acesta fiind sancţionat în conformitate cu prevederile art. art. 61 alin. 1 coroborat cu art. 100 alin. 3 lit. f şi art. 54 alin. 1 coroborat cu 108 alin. 1 lit. b, pct. 3 - toate din OUG 195/2002 R.

Mai nouă Mai veche