A fost publicată oficial Hotărârea CJSU Suceava pentru închiderea restaurantelor, cafenelelor și sălilor de păcănele. Angajații vor primi șomaj tehnic pe durata suspendării activității. Restricțiile sunt valabile în Suceava, Siret, Bălcăuți, Calafindești, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta și Todirești

Prefectura județului Suceava a publicat, vineri seară, pe pagina de internet, Hotărârea nr. 40/09.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care au fost stabilite restricții suplimentare în localitățile în care incidența cazurilor de Covid-19 este de peste 1,5 persoane infectate la mia de locuitori. 

Restricțiile vor fi aplicate începând de sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 8.00, în municipiul Suceava, orașul Siret și comunele Bălcăuți, Calafindești, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta și Todirești. 

Noile restricții: 

- Activitatea cu publicul în interior este interzisă în restaurante și cafenele. Pot funcționa doar restaurantele din unitățile de cazare și doar pentru clienții cazați. Activitatea la terasă este permisă pentru toate unitățile de alimentație publică.

- Se suspendă activitatea cinematografelor, teatrelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. 

- Purtarea măștii este obligatorie în aer liber pe rază de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ

- Se suspendă sălile de jocuri de noroc. Pot funcționa doar casele de pariuri și loteriile unde se eliberează bilet. 

- Primăria Suceava va suplimenta cu 20 numărul autobuzelor pentru transportul public în comun. 

- Se intensifică controalele în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților școlare.

- Angajații afectați de suspendarea activității pot beneficia de șomaj tehnic. 

- Restricțiile sunt valabile în fiecare localitate în parte până la scăderea incidenței sub 1,5 la mia de locuitori. 

- Comitetele locale pentru situații de urgență din Vatra Dornei și Cacica, unde incidența a depășit 1,5 la mie, vor trimite propuneri de măsuri suplimentare până cel târziu luni, 12 octombrie, la ora 10.00. 

Mai nouă Mai veche