Adio petreceri de Crăciun și Revelion! Anunțul făcut de Nelu Tătaru și Raed Arafat

Ministrul Sănătăţii spune că sărbătorile nu vor mai fi la fel ca în anii trecuţi, iar soluţia pentru a depăşi criza Covid este respectarea cu stricteţe a regulilor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, marţi, că pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi pentru a stopa focarele pandemice trebuie ca oamenii să respecte regulile impuse de autorităţi.

„Soluţia este respectarea şi impunerea unor reguli. Nu vrem şi nu merge spre un stat poliţenesc, dar sunt reguli care în situaţii de criză trebuie respectate. Am spus încă de la începutul acestei pandemii că nu va fi un an ca toţi ceilalţi.

Nu vom avea sărbători Pascale la fel, nu vom avea Rusalii la fel, nu vom avea şcoala la fel, nu vom avea concedii la fel şi nu vom avea o viaţă socială la fel”, a spus Nelu Tătaru în cadrul videconferinței Profit Health Forum.

Ministrul Sănătății a atras atenţia că oamenii trebuie să se adapteze acestei crize sanitare, mai ales că rata de pozitivare cu Covid-19 creşte de la o zi la alta.

De asemenea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avertizat, duminică, că sărbătorile de Crăciun vor fi adaptate contextului epidemiologic.

„Despre sărbătorile de iarnă... este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Ştiu că atunci o să avem din nou foarte mulţi oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca şi cum nu ar fi fost virusul şi nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranţa că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viaţă normală, cum o ştiam noi înaintea acestui virus”, a mai spus Arafat.

„Nu cred că vom avea sărbători de iarnă”, a spus și medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.
Mai nouă Mai veche