Bătrân de 89 de ani, rătăcit și accidentat în pădure, găsit după o acțiune de căutare la care au participat peste 30 de persoane

Mobilizare impresionantă de forțe pentru căutarea unui bătrân de 89 de ani, cu deficiențe de văz și auz, care s-a rătăcit, luni, într-o pădure din zona Sucevița. În baza planului de masuri al IPJ Suceava, prin care s-a aprobat constituirea la nivelul I.P.J. Suceava a Centrului de Monitorizare și s-a dispus constituirea Punctului de Comandă la nivelul Poliției Rădăuți, sub coordonarea directă a șefului Poliției Rădăuți, în dimineața de 13 octombrie 2020, începând cu ora 07.00 s-au continuat căutările pentru depistarea bătrânului, activitate la care au participat 30 de persoane, polițiști de la Poliția Rădăuți, Secția 3 Poliție Rurală Marginea, Poliția de Frontieră Suceava, personal militar de la ISU Suceava, Jandarmeria Rădăuți, cât și personalul silvic de la Ocolul Silvic Marginea și Ocolul Silvic Bucovina.

În jurul orei 10.30, Grigore Corjân a fost identificat în pădure, la o distanță de aproximativ trei kilometri de locuința sa, acesta fiind epuizat și prezenta o fractură la nivelul membrului superior stâng, acuzând și dureri toracice. La fața locului a fost solicitată o ambulanță, iar datorită leziunilor suferite și a terenului accidentat, bătrânul a fost transportat cu o targă din fondul forestier până la drumul de acces auto, pe o distanță de circa 1 km, după care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a i se acorda îngrijiri medicale. S-a stabilit că luni după-amiază,în jurul orei 16.00, bătrânul s-a deplasat în pădurea din vecinătatea locuinței sale, pentru a culege ciuperci.

Aflându-se în pădure, într-o zonă accidentată, acesta s-a îndepărtat de traseul cunoscut și s-a rătăcit, iar datorită vârstei înaintate, a alunecat și a suferit o fractură la mâna stângă. Întrucât nu se mai putea deplasa și s-a întunecat, în noaptea de luni spre marți acesta a dormit în pădure.

Intervenția pentru identificarea persoanei dispărute a fost dificilă deoarece bătrânul prezintă deficiențe de auz și vedere, căutările fiind efectuate într-o zonă forestieră cu vegetație densă, necunoscându-se cu exactitate traseul parcurs.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporal din culpă”.
Mai nouă Mai veche