Bogdan Bidalah a fost eliberat din penitenciar după nouă zile de la încarcerare. Cum a reușit să obțină anularea pedepsei de un an și două luni de închisoare și rejudecarea dosarului

Condamnat la un an și două luni de închisoare, Bogdan Bidalah a părăsit Penitenciarul Botoșani după doar nouă zile, reușind să obțină anularea mandatului și rejudecarea dosarului. 

Bogdan Mugurel Bidalah a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani în data de 30 septembrie 2020, fiind condamnat la un an și două luni de închisoare pentru conducere fără permis și pentru conducerea unei mașini cu număr fals de înmatriculare. 

Condamnarea a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Gura Humorului, la 7 septembrie, iar Bidalah avea la dispoziție pentru a depune apel un termen de zece zile de la comunicarea minutei. El a fost încarcerat în penitenciar la 30 septembrie.

Bogdan Bidalah a atacat sentința cu apel la două zile de la încarcerarea în penitenciar, în data de 2 octombrie, iar Curtea de Apel Suceava a admis acțiunea, a dispus trimiterea dosarului spre rejudecare la judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Gura Humorului, a anulat mandatul de executare al pedepsei cu închisoare și a dispus punerea lui de îndată în libertate. 

Bogdan Bidalah se află la a doua condamnare penală. În martie 2018 el a fost condamnat la 150 de zile amendă pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere după un scandal produs într-o sală de păcănele.

Mai nouă Mai veche