Buletin de presă, 13 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.460 lei aplicate de poliţişti

În perioada 09-11.10.2020, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest 347 conducători auto.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare şi au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.
De asemenea au fost aplicate 101 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.460 lei.

Exemple:

La data de 10.10.2020, orele 20:47, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oorit pentru control pe strada Sucevei din localitate, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 11.10.2020, ora 21.45, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ 209D în localitatea Calafindești, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani din municipiul Rădăuţi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 37 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.10.2020, ora 11:00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, un bărbat de 70 de ani din judeţul Ilfov nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 54 de ani din judeţul Bacău, care circula din spate, în aceeași direcție de mers.
Din accident a rezultat rănirea unui bărbat de 55 de ani din oraşul Milişăuţi, pasager în autoturismul condus de femeia de 54 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 12.10.2020, ora 12.25, Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorii auto, apelantul şi un bărbat de 62 de ani, ambii localnici, care au declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, localnicul de 62 de ani a acroşat uşor un autoturism parcat în faţa unei societăţi comerciale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 62 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital bărbatului de 62 de ani i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.