Buletin de presă, 1 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 23.250 lei aplicate de polițiști

În ziua de 30.09.2020, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o acțiune, în care au fost angrenate efective din cadrul subunităţii, în cooperare cu lucrători silvici, ocazie cu care au fost constatate 4 infracțiuni și aplicate 40 de sancțiuni în valoare de 23.250 lei.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 83 de persoane, controlate 60 de autovehicule și verificate 3 societăți comerciale.

De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de 1.570 lei.

Exemple:

  • În jurul orelor 11.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au identificat o în zona unei pieţei agro-alimentare din municipiu o femeie care avea asupra sa un număr de 56 pachete de țigarete de provenienţă extracomunitară în valoare de aproximativ 672 lei, pe care le oferea spre vânzare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, ce va fi soluţionat procedural. 
  • În jurul orelor 11.00 lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au identificat în zona unei pieţei agro-alimentare din localitate, o femeie care avea asupra sa un număr de 52 pachete de țigarete fără timbru fiscal în valoare de aproximativ 624 lei, pe care le oferea spre vânzare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, ce va fi soluţionat procedural. 
  • La data de 30.09.2020 poliţişti din cadrul Secției 15 de Poliție Rurală Vatra Dornei au efectuat un control o societate comercială din comuna Panaci, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 9 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 108 lei. În cauză s- a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, ce va fi soluţionat procedural. 

Sancțiuni contravenționale în valoare de 23.399 lei aplicate de polițiști

În perioada 24-28.09.2020, o echipă polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cooperare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale referitoare la exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost verificate 3 societăți comnerciale de pe raza județului Suceava fiind aplicate 6 sanțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei.
De asemenea polițiștii au confiscat 138 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare totală de 23.399 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 30.09.2020, ora 08.32, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în afara localității Ilișești, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, un bărbat de 51 de ani din municipiul Suceava a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune frontală cu autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani din oraşul Frasin.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 51 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar conducătorul autoturismului, din motive medicale nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.09.2020, ora 10:25, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209A, în afara localității Mălini, un bărbat de 23 de ani din judeţul Botoşani a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure, moment în care a fost acroșat de autoturismul condus regulamentar în aceeaşi direcţie de un bărbat de 30 de ani din comuna Mălini.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etiloteest rezultatul fiind negativ, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.09.2020, orele 21.25, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 1 Mai din municipiul Suceava, la intersecția semaforizată cu strada Universității nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 34 de ani.
Din accident a rezultat rănirea a două persoane din municipiul Suceava, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 34 de ani, care au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 30.09.2020, ora 02.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Volovățului din localitate autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din comuna Horodnic de Sus.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.09.2020, ora 00.15, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DN 29 A, în comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 28 ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.09.2020, ora 00:20, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Vasile Alecsandri din localitate, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural. 


La 30.09.2020, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 18 din comuna Ciocăneşti autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani din comuna Iacobeni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche