Buletin de presă, 11 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 10.10.2020, ora 07.30, un bărbat de 45 ani, din com. Maxineni, jud. Brăila, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 208F, pe raza localității Gulia, pe direcția Probota către Dolhasca, într-o curbă la stânga și în condiții de carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în șanțul din stânga având în vedere direcția de deplasare.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, conucătorul auto și doi pasageri de 18 și 73 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 10.10.2020, orele 10.25, un bărbat de 66 ani, din com. Putna, a condus autoturismul pe DN 2H, în localitatea Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre centrul localității spre municipiul Rădăuți.
La un moment dat șoferul a oprit autoturismul pentru a permite coborârea a două persoane, după care s-a pus în mișcare și a intenționat să efectueze manevra de întoarcere fără a se asigura corespunzător, situație în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 25 de ani, din comuna Straja, care efectua manevra de depășire.
Ambele autoturisme au fost proiectate în afara părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a tinerei de 25 de ani și a unui pasager în vârstă de 19 ani din mașina condusă de aceasta.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest la locul accidentului, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri. Ulterior li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 10.10.2020, ora 09.56, polițiștii SPR 9 Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că o persoană este căzută în șanț, pe raza sat Zaharești, comuna Stroiești.
La fața locului a fost identificat un bărbat de 48 de ani, căruia i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional conform HG 1391/2006.
S-a discutat cu martori oculari care au declarat că l-au observat pe bărbat deplasându-se pe o bicicletă pe drumul comunal, din fața locuinței lor, în mod sinuos, sub influența alcoolului, iar până la momentul căderii de pe bicicletă, prin zonă, nu a trecut niciun autovehicul.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 10.10.2020, în jurul orei 02.20, o patrulă de poliție, în timp ce desfășura activități de supraveghere și control a traficului rutier pe str. Calea Bucovinei din mun. Rădăuți, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa dinspre Suceava către Rădăuți, condus de un tânăr de 22 ani, din com. Grănicești, care nu posedă permis de conducere.
Efectuându-se verificări cu privire la autoturism, s-a stabilit că autoturismul nu are încheiată poliță RCA valabilă.
S-a procedat la sancționarea contravențională a șoferului, cu amendă în cuantum total de 870 lei, conform art. 101 alin. 1 pct. 18 din OUG 195/2002 și art. 37 alin. 9 din Lg. 132/2017, luându-se și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La 10.10.2020 ora 11.30, polițiștii din cadrul SPR 8 Adâncata au oprit pentru control pe DJ 291A, pe raza localității Dealu, comuna Zvoriștea, vehiculului condus de către un bărbat de 38 de ani din comuna Zvoriștea.
S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române privind evidența deținătorilor de permis de conducere ocazie cu care s-a constatat că nu este deținătorul vreunui permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 10.10.2020, orele 15.22, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, au fost sesizați de către un bărbat din comuna Sucevița, cu privire la faptul că un autoturism i-a distrus gardul împrejmuitor iar conducătorul auto este sub influența băuturilor alcoolice.
La fața locului, a fost identificat autoturismul poziționat în șanțul din dreapta a DN17 A, pe sensul de deplasare dinspre comuna Marginea spre comuna Sucevița, avariat.
Lângă autoturism, a fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 40 de ani, din mun. Botoșani, iar întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Soferul a fost transportat la Spitalul municipiului Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 10.10.2020, orele 20:47, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției mun. Fălticeni a fost sesizat prin SNAU 112 cu privire la faptul că pe str. Sucevei din mun. Fălticeni este un conducător auto care se află sub influența băuturilor alcoolice.
La fața locului s-a stabilit faptul că la data de 10.10.2020, ora 20:45, un bărbat de 66 de ani, localnic, a condus autoturismul pe str. Sucevei în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală”.


La 10.10.2020, ora 23.50, lucrătorii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, au oprit pentru control pe DC 35 Gropeni, un autoturism care a efectuat o manevră de întoarcere la vederea echipajului de poliție.
Conducătorul autovehiculului, un bărbat de 28 de ani, din comuna Bălcăuți, emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost transportat la Spitalul de Boli Cronice Siret pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche