Tânăr beat și fără permis care se plimba cu o mașină furată pe DN17, reținut în arestul IPJ Suceava

Vineri, 16 octombrie 2020, la ora 20.20, aflându-ne în serviciul de patrulare pe raza comunei Poiana Stampei, pe DN 17, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a procedat la oprirea în trafic a autovehiculului marca Audi condus de Ionel R., de 26 de ani, din comuna Poiana Stampei, care a sustras în scop de folosinţă autoturismul aparţinând lui G.Ț., parcat în faţa locuinţei sale din Prăleni, pe care l-a condus pe DN 17 Poiana Stampei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul municipal Vatra Dornei, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală , pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe”.

Suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Totodată se v-a proceda la consultarea procurorului de caz în vederea analizării posibilităţii propunerii unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche