Buletin de presă, 21 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.10.2020, în jurul orelor 10:30, un bărbat de 25 de ani din orașul Vicovu de Sus a condus autoturismul pe D.N 2 H Vicovu de Jos din direcția centrului comunei către comuna Gălănești, pasager fiind un minor de 14 ani din aceeași localitate.
La un moment dat, de pe acostamentul din partea dreaptă, s-a pus în mișcare autoutilitara condusă de un bărbat de 58 de ani din com. Vicovu de Jos care intenționa să întoarcă pentru a se deplasa spre centrul comunei.
Șoferul de 25 de ani a încercat să evite coliziunea dar nu a reușit, astfel că între cele două autoturisme s-a produs un impact în urma căruia autoutilitara a ajuns pe sensul opus de mers, perpendicular cu D.N 2 H, iar autoturismul a rămas răsturnat pe acostamentul și pe spațiul verde din partea stângă.
În urma evenimentului, Bărbatul de 25 de ani și minorul de 14 ani au suferit leziuni fizice ușoare. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 20.10.2020, în jurul orei 1725, un bărbat de 64 ani, din com. Moldovița, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, din loc. Strâmtura, com. Vama, a surprins și accidentat ușor pe o minoră de 12 ani, localnică, care a traversat strada prin loc nepermis.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilitest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-a fost recoltată o probă biologică de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 20.10.2020, la ora 18:00, un bărbat de 38 de ani, din comuna Straja, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului marca Suzuki pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, s-a angajat în depășirea unui atelaj hipo condus de către un bărbat de 25 de ani, din or. Vicovu de Sus, încărcat cu material lemnos, pe linie continuă, a intrat pe banda sa de mers, după care a oprit brusc în dreptul liniei continue, motiv pentru care conducătorul atelajului hipo nu a mai putut opri caii în condiții de siguranță, intrând în coliziune cu oiștea atelajului hipo în spatele autoturismului.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 28 ani, din or. Vicovu de Sus, pasager în atelajul hipo.
Conducătorul auto și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 25 de ani nu deținea documente legale de proveniență sau transport al materialului lemnos transportat, motiv pentru care a fost condus la Ocolul Silvic Falcău unde organele silvice care au inventariat materialul lemnos, au stabilit faptul că este vorba despre cantitatea de 2,08 mc lemn foc fag.
Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 351,52 lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Falcău, iar Pîrghi Gheorghiță a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform art.19 alin. (1) lit. a) din Legea 171/2010.
Cercetările sunt continuate privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 20.10.2020, în jurul orei 07.45, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 20 ani, din com. Vicovu de Jos, care nu posedă permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Mandat pus în executare de polițiști

La 20.10.2020, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare mandatul din data de 20.10.2020 emis de către Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat de 37 ani, cu domiciliul în com. Straja, condamnat la 1 an și 2 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulației rutiere.
În urma măsurilor întreprinse, cel în cauză a fost identificat la domiciliu, reținut și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche