Buletin de presă, 24 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Polițiștii au reținut permisul unui tânăr pentru 390 de zile și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei pentru abaterile rutiere săvârșite

La data de 23.10.2020, ora 14:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe str. Grigore Alexandru Ghica, din direcția Siret către Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat la semnalul regulamentar de oprire, s-a procedat la urmărirea acestuia pe străzile Gheorghe Doja, Jean Bart, Putna, Gheorghe Doja, Grigore Alexandru Ghica, DN2(Suceava-Siret) și VO2P, unde s-a reușit blocarea și oprirea acestuia.
Conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, din comuna Bilca, a fost imobilizat și încătușat după care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul nu deține o poliță RCA valabilă, iar inspecția tehnică periodică era expirată din data de 20.03.2018.
De asemenea, în timpul urmăririi conducătorul auto a încălcat mai multe reguli de circulație, motiv pentru care au fost încheiate 13 procese verbale de constatare a contravenției în valoare de 10.715 lei și s-a reținut permisul de conducere pentru 390 de zile.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 23.10.2020, ora 19.53, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Frumosu cu privire la faptul că a fost adresată fizic de către soțul ei.
În jurul orei 19.30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul a lovit-o pe soția sa cu palmele la nivelul feței, persoana vătămată suferind leziuni.
În urma completării formularului de risc și a declarației date de către persoana vătămată, a rezultat că se impune emiterea ordinului de protecție provizoriu. Astfel la ora 22.00 a fost emis ordinul de protecție provizoriu, valabil până la data de 27.10.2020 ora 22.00.
Bărbatul, aflat în stare avansată de ebrietate, a refuzat să colaboreze cu lucrătorii de poliție ori să se supună măsurilor dispuse, devenind agresiv fapt pentru care a fost imobilizat și condus la sediul Postului de Poliție Frumosu, loc unde i s-a adus la cunoștință conținutul ordinului de protecție provizoriu, dar și drepturile și obligațiile pe care le are.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 23.10.2020, ora 08.30, un bărbat de 65 de ani, din comuna Capu Câmpului, în timp ce conducea bicicleta, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, pe DN 2E, în afara localității Berchișești a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr de 26 de ani, din comuna Moara.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Biciclistul nu a putut fi testat dar i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiune de „vătămare corporală din culpă”.


La 23.10.2020, în jurul orelor 14:00, o femeie de 58 de ani, din mun. Rădăuți, conducea autoturismul pe strada Grănicerilor din mun. Rădăuți din direcția str. Calea Bucovinei către str. Bogdan Vodă. Ajungând la o intersecție cu o alee asociată străzii Grănicerilor, conducătoarea auto a fost surprinsă de apariția pe partea carosabilă din partea stângă a unui minor de 10 ani care se deplasa pe bicicletă, acroșându-l. Minorul a suferit leziuni ușoare.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 23.10.2020, orele 01:54, un echipaj din cadru Serviciului Rutie Suceava, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe VO2P în afara localității Șcheia, cu autospeciala de poliție, a oprit în trafic o autoutilitară care avea direcția de deplasare Stroiești-Moara pentru a testa conducătorul auto cu aparatul etilotest.
După ce și-au declinat calitatea, agenții de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale şi ale autovehiculului și să se supună testării cu aparatul etilotest. Persoana de la volan a înmânat actul de identitate, permisul de conducere și documentele vehiculului și după verificarea acestora s-a constatat că acesta este un bărbat de 53 ani din orașul Cajvana. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava – secția U.P.U. pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Ajungând la unitatea spitalicească, șoferul, în prezența cadrelor medicale de gardă, și-a dat consimțământul scris cu privire la prelevarea unei mostre biologice de sânge, cea de-a doua refuzând-o.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier - Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 23.10.2020, orele 01.40, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe raza de competență, respectiv pe DJ209A pe raza satului Cornu Luncii, com. Cornu Luncii, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 23 ani din sat Mălini, com. Mălini, și întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.52mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea nivelului alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Cornu Luncii.


La 23.10.2020, orele 18:45, poliţiștii din cadrul Poliţia mun. Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe DJ 172D din satul Coşna, comuna Coşna, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 33 ani, localnic. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal potrivit art. 336 alin. 1 din Cod Penal.
Mai nouă Mai veche