Buletin de presă, 4 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La data de 03.10.2020, ora 22.59, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din Municipiul Vatra Dornei, despre faptul că la familie învecinată are loc o agresiune.
În cauză s-a stabilit că un bărbat de 50 ani, locuiește împreună cu concubina sa în vârstă de 45 ani, în municipiul Vatra Dornei și au o relație de circa 5 ani.
În jurul orei 22.50, pe fondul consumului exagerat de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi, bărbatul s-a întors la domiciliu și a lovit-o pe concubina sa.
În urma agresiunii suferite, femeia a fost transportată la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului și au emis ordinul de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile pentru perioada 04.10.2020, ora 00:10 – 08.10.2020, ora 00:10 împotriva agresorului, care a fost obligat să păstreze o distanță de 200 metri față de concubina sa.
Femeia de 45 de ani a depus plângere și s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „violența în familie”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.10.2020, ora 11:16, polițiștii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Ipoteşti au fost sesizaţi de prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un bărbat a căzut cu bicicleta și s-a autoaccidentat.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în jurul orei 11.10, un bărbat de 59 ani din municipiul Fălticeni, se deplasa cu bicicleta pe DC 65, pe raza satului Bursuceni, com. Verești, iar la un moment dat, din cauza unui recipient pe care îl avea pe vehicul și care a pătruns în roata din față a acestuia, s-a dezechilibrat și a căzut pe sol, suferind leziuni ușoare în zona capului.
La fața locului s-a prezentat un echipaj SMURD, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, apoi l-au transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.


La 03.10.2020, ora 13.30, un bărbat de 39 ani, domiciliat în com. Verești, în timp ce conducea autoturismul pe DC 65 Stamate, pe direcția Bursuceni – Dumbrăveni, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată fiind acroșat de trenul care circula pe ruta Verești – Botoșani.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto și a pasagerului din dreapta, un bărbat de 55 ani, din aceeași localitate.
Mecanicul de locomotivă în vârstă de 41 ani, din orașul Liteni, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 03.10.2020, ora 09.35, patrula de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Calea Cernăuți, a observat un mopedist fără cască de protecție.
Mopedistul a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 77 de ani, din comuna Vicovu de Jos.
Fiind întrebat dacă acesta deține permis de conducere, acesta a declarat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Procedând la verificarea în bazele de date, a rezultat faptul că nu este posesor de permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 03.10.2020, ora 14:12, lucrătorii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce executau activități specifice au depistat pe D.J. 209D pe raza localității Botoșănița Mare, comuna Calafindești, pe un bărbat de 43 ani, din comuna Calafindești care conducea autoturismul proprietate personală.
Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul orășenesc Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


La 03.10.2020, ora 19:22, prin SNAU 112 s-a sesizat despre faptul că pe str. Ana Ipătescu, din mun. Fălticeni s-a produs o tamponare, iar conducătorul auto se află sub influența alcoolului.
La fața locului s-a stabilit faptul că un bărbat de 56 ani, din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul a intrat în coliziune cu un auto care era parcat, rezultând avarierea ușoară a celor două vehicule.
Șoferul de 56 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
S-a întocmit dosar penal.
Mai nouă Mai veche