Doi țepari care se prefăceau turci și vindeau ghiuluri false pe marginea drumului au fost reținuți în arestul IPJ Suceava

La data de 3 octombrie 2020, ora 17.20, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un martor, care se afla în trecere cu autovehiculul în localitatea Capu Codrului, comuna Păltinoasa, despre faptul că doi bărbați care circulă cu un autoturism înmatriculat în străinătate opresc persoane sub pretextul că au rămas fără combustibil.

La fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, unde au identificat în flagrant două persoane de sex masculin, respectiv un bărbat de 51 ani, din municipiul București și un tânăr de 28 ani, din comuna Movilița, județul Ialomița, în apropierea unui autoturism staționat în localitatea Capu Codrului, la câțiva zeci de metri de trecerea la nivel cu calea ferată, care purtau discuții cu o altă persoană tot de sex masculin de 30 ani, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, în vederea efectuării unei tranzacții, respectiv sub pretextul că au rămas fără motorină și sunt cetățeni de naționalitate turcă, solicitând o sumă de bani de la bărbtul de 30 de ani pentru a-și continua drumul.

Cei doi i-au oferit bărbatului de 30 de ani două ghiuluri ce păreau a fi din aur contra sumei de 200 euro, acesta fiind de acord să ofere suma de 900 lei în schimbul inelelor în cauză.

În momentul intervenției polițiștilor, bărbatul de 51 de ani a smuls ghiulurile din mâna persoanei vătămate, aruncandu-le în vegetația de lângă partea carosabilă și a încercat să îi înapoieze acestuia energic suma de 900 de lei.

Cei doi bărbați de 51 și 28 de ani au fost conduși la Sediul Poliției orașului Gura Humorului, unde au fost audiați și în urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – I.P.J. Suceava, urmând ulterior a fi prezentați procurorului de caz.

În cauză s-a întocmit dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune”.

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin astfel de metode vă recomandăm să manifestați reticență în a da curs unor aparente schimburi avantajoase sau să inițiați diverse afaceri în speranța achiziționării unui ,,chilipir” ! Nu cumpărați valută sau aur de la persoane neautorizate și manifestați responsabilitate în relaționarea cu persoanele necunoscute

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!

De asemenea, polițiștii vă recomandă să rețineți semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile mașinilor (număr de înmatriculare), date pe care să le sesizați imediat Poliției!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.