Restaurantele și barurile din Suceava se închid de sâmbătă! Măștile sunt obligatorii și în aer liber, în spațiile publice aglomerate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât aplicarea unor măsuri stricte în municipiul Suceava după ce incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori. 

Începând de sâmbătă, toate unitățile de alimentație publică își vor suspenda activitatea cu publicul la interior, cu excepția restaurantelor și cafenelelor din hoteluri și pensiuni care vor avea voie să servească doar clienții cazați. Restricțiile sunt valabile și pentru sălile de evenimente.

Pot rămâne deschise doar terasele unităților de aliemntație publică din municipiu.

Totodată, a fost introdusă obligativitatea purtării măștii de către toate persoanele cu vîrsta de peste 5 ani pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățămînt. 

Purtarea măștii este obligatorie și în toate zonele aglomerate, cum ar fi piețele, bazarul, mijloacele de transport în comun și obiectivele turistice. 

De asemenea, sunt suspendate spectacolele și concertele. 

Situația va fi monitorizată săptămînal, iar restricțiile vor fi valabile până când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.
Mai nouă Mai veche