Fiul lui Popescu Piedone, plantat pe lista PSD Suceava pentru Camera Deputaților. Viitorul deputat, cercetat penal pentru contracte cu primăria condusă de tatăl său

Vlad Popescu, fiul primarului Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, va deveni deputat de Suceava după ce a fost plasat pe o poziție eligibilă pe lista de candidați a Partidului Social Democrat. 

Președinte al organizației PPUSL Sectorul 5, Vlad Popescu se va afla pe poziția a treia pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a Partidului Social Democrat Suceava, în urma negocierilor purtate de cele două formațiuni politice la nivel național. 

Vlad Popescu a devenit cunoscut după ce firma pe care o deține a încheiat mai multe contracte cu instituții subordonate Primăriei Sectorului 4 în perioada în care tatăl său, Cristian Popescu Piedone, era primar. Vlad Popescu a fost cercetat de procurori și pentru că a plătit o chirie de 7 bani pe zi pe metrul pătrat pentru un teren închiriat în parcul Lumea Copiilor. 

Liderul PPUSL Suceava, Alexandru Băișanu, nu se va regăsi pe lista candidaților alianței PSD-PPUSL pentru alegerile parlamentare în județul Suceava. 

De pe listele PSD au dispărut parlamentarii în funcție Virginel Iordache, senator, și deputații Maricela Cobuz și Alexandru Rădulescu. 

PSD Suceava a depus miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Județean listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

La Senat, lista este deschisă de președintele Organizației Județene a PSD Suceava, actualul senator Ioan Stan, acesta fiind urmat de secretarul executiv al organizației Ioan Cristian Șologon și de Gabriela Mihai, actual consilier județean și director al Școlii Generale nr. 1 din Suceava. Lista este completată de Gabriel Costache, Cristian Macsim și Cezar Ioja.

La Camera Deputaților lista este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect Mirela Elena Adomnicăi, Popescu Vlad și liderul tinerilor social democrați, George Șoldan. Lista este completată de Blănari Larisa, Brădățan Tiberiu Marius, Paiu Adelina-Mihaela, Cocriș Doinița-Nela, Mateiciuc Constantin-Alin, Simeria Stelian, Saviuc Aleodor-Claudiu, Galan Romeo-Gheorghe și Fediuc Cătălin.
Mai nouă Mai veche