VIDEO Municipiul Suceava, la un pas de scenariul roşu, anunţă primarul Ion Lungu care cere exigență și fermitate de la instituțiile de control

Municipiul Suceava este la un pas de scenariul roşu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, care a solicitat cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

„Din păcate, trebuie să ducem un război nemilos cu acest coronavirus. Noi am câştigat o bătălie în primăvară când am reuşit să ieşim din carantină (...) Din păcate, suntem la un pas de a intra din nou în scenariul roşu”, a spus Lungu, precizând că, în primăvară, într-o lună, s-a redus rata de infectare de la 9,87 la mia de locuitori la 1,87 şi s-a reuşit ieşirea din carantină.

Primarul a arătat că scenariul roşu intră în vigoare de la 3 cazuri la mia de locuitori, iar în prezent Suceava are 2,52 de cazuri la mia de locuitori, fără focarele de infecţie, şi 2,76 la mie cu tot cu focare de infecţie.

„Vă rog să fim solidari, să facem tot ce putem să limităm răspândirea acestui virus”, a spus Lungu, subliniind că este în vigoare obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile deschise sau închise, aglomerate sau neaglomerate.

Totodată, primarul a făcut un apel către toţi cei care realizează controale să fie foarte exigenţi şi fermi, iar acolo unde se sfidează măsurile, oamenii să fie amendaţi.



Lungu a subliniat că toate măsurile impuse de administraţie au scopul de a ridica presiunea de pe Spitalul Judeţean de Urgenţă în care cadrele medicale „luptă de şapte luni” să trateze şi să salveze oameni.

„Este un lucru prea serios. Aici discutăm de sănătatea sucevenilor, de viaţa sucevenilor (...) Sunt convins că, aşa cum am reuşit în primăvară, vom reuşi şi în toamnă. Îmi doresc să avem un sfârşit de an liniştit, de sărbători liniştite în oraşul nostru”, a spus Lungu.

Mai nouă Mai veche