Focuri de armă executate de polițiști pentru a opri un scandal în zona Laniște din Burdujeni

Miercuri, 28 octombrie 2020, la ora 13.50, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au fost dirijată să se deplaseze în zona Cartierului Laniște, deoarece are loc un furt de lucernă.

Polițiștii au constatat că în jurul orelor 14.00, Robert Sandu C., de 15 ani, din orașul Salcea, Sebastian Paul D., de 14 anim și Talia Andreea D., de 20 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, au plecat de la domiciliu cu un atelaj hipo condus de primul dintre tineri.

Când au ajuns pe strada Grigore Vieru din cartierul Laniște, s-au oprit și au început să cosească mohor de pe marginea drumului, după care să adune cu furca lucernă de pe terenul lui Mihai D., pentru a o sustrage. 

Mihai D., de 65 ani, din municipiul Suceava, care lucra un teren din apropiere, i-a văzut pe cei trei tineri cum îi furau lucerna fapt pentru care s-a urcat în tractor și a încercat să le blocheze atelejul hipo, care între timp se pusese în mișcare. În acel moment cei trei tineri au luat-o la fugă abandonând acolo calul și atelajul hipo.

În timp ce alergau, Talia Andreea D. l-a sunat pe fratele său Suray Pavel D. și l-a chemat la locul unde abandonaseră atelajul hipo.

Suray Pavel D., de 29 ani, împreună cu concubina sa Ana-Maria C., de 33 ani, și tatăl acestuia, Petrică D., de 47 ani, toți din Suceava, s-au urcat în alt atelaj hipo și s-au deplasat spre zona în cauză.

Între timp la fața locului a ajuns echipajul de poliție, iar polițiștii discutau cu Mihai D. în apropierea atelajului hipo abandonat. În scurt timp acolo au ajuns Suray Pavel D., Ana Maria C. și Petrică D., care fuseseră alertați anterior de autorii tentativei de furt, care s-au dat jos din atelajul hipo.

Suray Pavel D. a început să provoace scandal, amenințându-l pe Mihai D.. În acel moment pentru a preveni amplificarea conflictului și a împiedica să fie comisă vreo faptă cu violență, unul dintre polițiști a scos pistolul din dotare și i-a somat pe cei trei să se oprească. Din cauză că cei trei nu s-au oprit și continuau să se deplaseze spre Mihai D., nerespectând somarea, agentul de poliție a tras două focuri de armă în plan vertical.

Cei trei s-au oprit în acel moment.

Ulterior toate persoanele implicate au cooperat, fiind conduse la sediul Secției urbane de Poliție Burdujeni.

În cauză se fac cercetări față de Robert Sandu C., Sebastian Paul D. și Talia Andreea D. sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de furt”, iar față de Suray Pavel D., Ana Maria C. și Petrică D. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”.
Mai nouă Mai veche