O căruță încărcată cu lemn fără acte a lovit o mașină care i-a tăiat calea, la Straja. O persoană a fost rănită

Marți, 20 octombrie 2020, la ora 18.00, Vasile B., de 38 de ani, din comuna Straja, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului marca Suzuki pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, s-a angajat în depășirea unui atelaj hipo condus de către numitul Gheorghiță P., de 25 de ani, din orașul Vicovu de Sus, încărcat cu material lemnos, pe linie continuă, a intrat pe banda sa de mers, după care a oprit brusc în dreptul liniei continue, motiv pentru care conducătorul atelajului hipo nu a mai putut opri caii în condiții de siguranță, intrând în coliziune cu oiștea atelajului hipo în spatele autoturismului.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a lui Vasile P., de 28 ani, din orașul Vicovu de Sus, pasager în atelajul hipo.

Victima Pleșca Vasile a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți pentru îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „contuzie gambă stânga”, nefiind internat

Conducătorul auto și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatl nu deținea documente legale de proveniență sau transport al materialului lemnos transportat, motiv pentru care a fost condus la Ocolul Silvic Falcău unde organele silvice care au inventariat materialul lemnos, au stabilit faptul că este vorba despre cantitatea de 2,08 mc lemn foc fag.

Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 351,52 lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Falcău, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform art.19 alin. (1) lit. a) din Legea 171/2010.

Cercetările sunt continuate privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.