Șoferul unui Jeep, beat la volan, urmărit de polițiști pe drumurile din Vatra Moldoviței

Marți, 27 octombrie 2020, în jurul orei 00:45, un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, aflat în exercitare atribuțiilor de serviciu pe DJ 176, pe raza localităţii Vatra Moldovița, a efectuat semnalul de oprire unui autoturism Jeep, înmatriculat în Anglia, care circula dinspre Vama spre Moldovița.  

Cu ocazia efectuării semnalului de oprire al polițistului rutier, șoferul a redus viteza pană în dreptul agenților de poliție, ulterior demarând în trombă spre comuna Moldovița.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe DJ 176 până în dreptul unui imobil din comuna Vatra Moldoviței unde a fost blocat. Șoferul a fost identificat în persoana Ion A., de 26 de ani, din Vatra Moldoviței.

Cu ocazia discuțiilor purtate cu conducătorul autoturismului s-a constatat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest, acesta fiind de acord.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.

S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche