VIDEO Sucevenii sunt cei mai fericiți români, arată un studiu al Băncii Mondiale

Sucevenii sunt cei mai fericiți dintre români, dar și cei mai mulțumiți de orașul în care locuiesc. Sau cel puţin asta arată rezultatele unui studiu realizat de Banca Mondială în vara acestui an. Autorităţile sunt flatate de aceste statistici, însă nu toţi locuitorii simt la fel.

  • Sucevenii par a fi foarte mulțumiți de orașul lor
  • Fericire în urbea din nordul Moldovei, arată un studiu al Băncii Mondiale

Pe stradă, sucevenii oscilează dacă să declare că sunt fericiți și mulțumiți în orașul lor sau dacă să facă totuşi câteva remarci despre ce-i lipsește Sucevei.

"Suceava este frumoasă geografic, frumoasă social, este frumoasă cultural, este frumoasă prin ospitalitate, prin meniuri, prin folclor, iată argumente care ne arată că să fii în Suceava este un mare privilegiu", spune un localnic.

Nu aș avea ce să spun ceva rău despre orașul acesta

Dacă ne luăm după statisticile Băncii Mondiale, situaţia în urbe este una fericită. 93% din suceveni au spus că se simt în siguranță în orașul lor, mulți au spus că-și pot pune baza în vecinii pe care-i au în cartier.



În plus, peste 80% dintre locuitorii Sucevei spun că sunt mulțumiți de situația financiară a familiei lor, dar şi de proiectele administrației locale. În acelaşi timp, 83% au spus că e ușor aici să găsești o locuinţă bună la un preț accesibil. Procentele din statistică nu fac decât să bucure autorităţile locale.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava: 55% dintre suceveni sunt foarte mulțumiți de proiectele pe care le-a derulat primăria și acest lucru mă bucură foarte mult. Suntem înainte de Oradea. Surprinzător, Clujul are 27%.

Fericirea statistică a sucevenilor are o explicaţie.

Adrian Botezatu, sociolog: În general, tonusul bun al sucevenilor este dat de faptul că au fost forțați să se descurce pe cont propriu, singuri, și acest aspect îți dă o anumită încredere în tine.

Studiul care arată că sucevenii sunt cei mai fericiţi români a fost realizat în 41 de localități ale ţării. Şi dacă cetatea de scaun a Sucevei are cei mai fericiţi oameni, la polul opus se găsesc locuitorii din Eforie şi Caransebeș.
Mai nouă Mai veche